Подтепето

под небето

09 Ян, 2017

Речта на Мерил Стрийп, която посече Тръмп

Неуважението води до неуважение. Насилието пробужда насилие, заяви звездата по време на речта си

Холивуд е пълен с чужденци и хора, които "не са оттук". Ако ги изриташ навън, няма да има нищо за гледане освен американски футбол и ММА - смесени бойни изкуства, които не са изкуство , допълни още Стрийп

Наградите „Златен глобус“ тази година надхвърлиха пределите на киноиндустрията. На официална церемония, актрисата Мерил Стрийп бе наградена за цялостния си принос в сферата. Нейната реч, обаче, излезе извън рамките на стандартните благодарствени слова. Тя се изправи пред многобройната публика и се обърна директно към новоизбрания президент на Америка, Доналт Тръмп, припомняйки противоречивите му публични прояви по време на предизборната кампания. Тя наблегна на случая, в който Тръмп пародираше спазмите на журналиста от NYT Серж Ковалески, който страда от вроденото заболяване артрогрипоза.

Холивуд е пълен с чужденци и хора, които "не са оттук". Ако ги изриташ навън, няма да има нищо за гледане освен американски футбол и ММА - смесени бойни изкуства, които не са изкуство, продължи да говори звездата по време на събитието.

Оставяме ви с пълната реч на великата Мерил Стрийп по време на тазгодишните награди „Златен глобус“:

"Много ви благодаря, благодаря ви. Моля ви седнете. Моля, седнете. Благодаря ви. Обичам ви всички. Ще трябва да ме извините. Изгубих гласа си от крясъци и плач през този уикенд. А и изгубих ума си малко по-рано тази година. Затова ще се наложи да чета.

Благодаря на чуждестранните журналисти в Холивуд. Ще допълня това, което каза Хю Лори по-рано. Както вие, така и всички ние в тази зала, днес принадлежим към най-охулваната група в американското общество. Холивуд, чужденците, пресата. Но кои сме ние? А и какво изобщо е Холивуд. Той е просто сборище от хора, дошли от други места.

Аз съм родена, израснала и образована в обществените училища на Ню Джързи. Виола Дейвис е родена в колиба на арендатор в Южна Каролина и е израснала в Сентрал фолс, Лонг Айлънд. Сара Полсън е отгледана от самотна майка в Бруклин. Сара Джесика Паркър е родена в семейство със седем или осем деца от Охайо. Ейми Адамс е родена в Италия. Натали Портман е родена в Йерусалим.

Къде са техните актове за раждане?

Пълния текст четете в КАПАНА.БГ

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини