Подтепето

под небето

09 Ян, 2017

На шейната с бай ИванЪ

Алтернативите методи за придвижване в Капана стартираха

Студ и мраз скова целия град. Макар и придвижването за пешеходците да е силно затруднено, това не плаши ентусиастите, решили да си направят разходка из пловдивските преспи. В целия град, тротоарите и пешеходните зони са почистени наполовина, макар че, за сметка на това, велоалеите са старателно лъснати, та ако случайно някой хукне да кара колело, това да е посилно. 

Е, хората от артистичния квартал Капана, се оказаха доста над тези неща и малко поледица и няколко преспи няма да им попречат да си прекарат добре. Малки и големи необезпокоявано вървят по заледения паваж (до момента никой не е паднал), а други дори се пързалят. Така пред обектива ни се появи и малка детска шейна, като онези, които имахме през 90-те години. Метала, с дървена седалка и връв отпред, за да може да се дърпа. На самата шейна, с черен маркер е изписано „бай Иванъ“. 

Кой е бай Иван, така и не разбрахме, но ентусиастите определено ни създадоха добро настроение. Така че лошото време се оказва повод не само за тюхкане и недоволство, но за забавни преживявания, връщащи ни към нашето детство.

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини