Бизнесът за Пловдив иска премахване на жп линията по „Копривщица“

Изпод тепето

Реализиране на кръговото на ресторант "Стадиона" и отваряне на улица "Младежка" сред предложенията към общината

Предложения за подобряване на градската среда изпратиха от сдружение "Бизнесът за Пловдив" до община Пловдив. На 10 юли те са внесени в общината са свързани с подобряване на градската среда и комуникацията между различните части на града.

Първото предложение е свързано с идеята за развитие на жп-линията от Централна гара до гара "Филипово", която минава по бул. "Копривщица". Според "Бизнеса за Пловдив" тази идея не трябва да се реализира. Премахването на линията ще подпомогне движението в града и улесни трафика, според бизнесмените. Според тях това решение може да се реализира лесно и евтино, тъй като не са нужни огромни средства, а ползите за града ще са големи.

Друго предложение на сдружението е свързано с развитието по бул. "Васил Априлов". Те предлагат реализирането на кръгово кръстовище при пресичането с бул. "Шести септември" (до ресторант Стадиона), както и отварянето на ул. "Младежка". Тази идея бе предложена пред обществеността от градската управа преди време, свързана с цялостното реализиране на т.нар. вътрешна градска магистрала – от северозападния вход по бул. "Васил Априлов" до Централна гара и пробива под жп-линиите. Кръговото кръстовище на ресторант Стадиона ще улесни целия трафик в района, коментират от "Бизнесът за Пловдив".

Третата идея е предложение към общината да се работи в посока подобряване на таксиметровите услуги за жителите и гостите на града. Всички тези идеи са обсъдени на среща с кмета Иван Тотев. Членовете на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ са готови да съдействат на общинската администрации при разговори с ръководството на БДЖ, собствениците на таксиметровите фирми в града и всички организации, от които зависи решаването на тези проблеми, което ще е стъпка към превръщането на Пловдив в модерен европейски град, съобщават още от сдружението.

Споделете ни във:

7 коментара за “Бизнесът за Пловдив иска премахване на жп линията по „Копривщица“

  1. Модерен и екологичен градски траспорт, бизнесмени, от това има нужда Пловдив – вижте София. Само по този начин ще се намали трафика. Спомнете си и градската жележница – като в Сеатъл или Чикаго. Ех, размечтах се……

  2. Идеите са добри, но едва ли някой от сегашните управници на града ще се захване с това. София е на светлинни години по отношение на трафика.

  3. Идеите са добри, но едва ли някой от сегашните управници на града ще се захване с това. София е на светлинни години по отношение на трафика.

  4. Градска железница се прави не където има стара линия, а където има трафик. И не в градове с 300 хиляди население. По-добре да се възстанови тролейбусния транспорт. А също да се премахнат половината нови задръстващи светофари по В. Априлов и Руски и да се спре с турбините там, където има по 3 ленти за движение. Също да се сложат бутони на пешеходните светофари.

  5. Политиката на тормоз над автомобилистите и обгрижване на велосипедистите за сметка на пешеходците по тротоарите води до замърсяване на въздуха за всички. Дори кметът Тотев, който е инициаторът, диша същите отрови като нас.

  6. Градската железница в Сиатъл е само за атракция, превозва туристи за една спирка и е на естакада. Колко човека пътуват с Пловдивската железница? Скъпо, старо и абсолютно излишно съоръжение.

  7. Градската железница в Сиатъл е само за атракция, превозва туристи за една спирка и е на естакада. Колко човека пътуват с Пловдивската железница? Скъпо, старо и абсолютно излишно съоръжение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.