Подтепето

ИзПодТепето

12 Юли, 2018

Бизнесът за Пловдив иска премахване на жп линията по "Копривщица"

Реализиране на кръговото на ресторант "Стадиона" и отваряне на улица "Младежка" сред предложенията към общината

Предложения за подобряване на градската среда изпратиха от сдружение "Бизнесът за Пловдив" до община Пловдив. На 10 юли те са внесени в общината са свързани с подобряване на градската среда и комуникацията между различните части на града.

Първото предложение е свързано с идеята за развитие на жп-линията от Централна гара до гара "Филипово", която минава по бул. "Копривщица". Според "Бизнеса за Пловдив" тази идея не трябва да се реализира. Премахването на линията ще подпомогне движението в града и улесни трафика, според бизнесмените. Според тях това решение може да се реализира лесно и евтино, тъй като не са нужни огромни средства, а ползите за града ще са големи.

Друго предложение на сдружението е свързано с развитието по бул. "Васил Априлов". Те предлагат реализирането на кръгово кръстовище при пресичането с бул. "Шести септември" (до ресторант Стадиона), както и отварянето на ул. "Младежка". Тази идея бе предложена пред обществеността от градската управа преди време, свързана с цялостното реализиране на т.нар. вътрешна градска магистрала - от северозападния вход по бул. "Васил Априлов" до Централна гара и пробива под жп-линиите. Кръговото кръстовище на ресторант Стадиона ще улесни целия трафик в района, коментират от "Бизнесът за Пловдив".

Третата идея е предложение към общината да се работи в посока подобряване на таксиметровите услуги за жителите и гостите на града. Всички тези идеи са обсъдени на среща с кмета Иван Тотев. Членовете на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ са готови да съдействат на общинската администрации при разговори с ръководството на БДЖ, собствениците на таксиметровите фирми в града и всички организации, от които зависи решаването на тези проблеми, което ще е стъпка към превръщането на Пловдив в модерен европейски град, съобщават още от сдружението.

 • 13 Юли, 2018 | София
  Градската железница в Сиатъл е само за атракция, превозва туристи за една спирка и е на естакада. Колко човека пътуват с Пловдивската железница? Скъпо, старо и абсолютно излишно съоръжение.
 • 13 Юли, 2018 | София
  Градската железница в Сиатъл е само за атракция, превозва туристи за една спирка и е на естакада. Колко човека пътуват с Пловдивската железница? Скъпо, старо и абсолютно излишно съоръжение.
 • 13 Юли, 2018 | Арх
  Политиката на тормоз над автомобилистите и обгрижване на велосипедистите за сметка на пешеходците по тротоарите води до замърсяване на въздуха за всички. Дори кметът Тотев, който е инициаторът, диша същите отрови като нас.
 • 13 Юли, 2018 | Арх
  Градска железница се прави не където има стара линия, а където има трафик. И не в градове с 300 хиляди население. По-добре да се възстанови тролейбусния транспорт. А също да се премахнат половината нови задръстващи светофари по В. Априлов и Руски и да се спре с турбините там, където има по 3 ленти за движение. Също да се сложат бутони на пешеходните светофари.
 • 13 Юли, 2018 | Ххх
  Идеите са добри, но едва ли някой от сегашните управници на града ще се захване с това. София е на светлинни години по отношение на трафика.
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

10 Сеп, 2018

Второ питане на Бизнесът за Пловдив по отношение на транспортната инфраструктура на града остава без отговор от Общината

Липсата на отговор е доказателство за липсата на приемственост в управлението, смятат от Сдружението

Сдружението с нестопанска цел, в което влизат най-големите фирми от града и региона „Бизнесът за Пловдив“ разпространи  своя позиция относно състоянието на транспортната инфраструктура в града. От нея става ясно, че от администрацията не дават отговори на поставените въпроси, което според бизнесмените е „липса на приемственост в управлението“.  

„На 22-ри май 2018-та година СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ входира в Община Пловдив писмо относно извършено през 2009-та година задълбочено обследване на състоянието на част от транспортната инфраструктура на град Пловдив, в резултат на което е изготвен доклад с описание състоянието, необходимостта от ремонти, както и остойностяване на същите. Обследването е извършено от френската фирма „Vectra“, а целта ...

» повече