ВластГрадътИзбориНовини

Здравко Димитров пред КНСБ: Категорично За запазването на Бетонния мост съм

Разширено заседание на Регионалния съвет на КНСБ – Пловдив се проведе вчера в Дома на културата. На събитието присъстваха над 100 синдикални членове на организацията. Участие в него бяха потвърдили кандидатите за кмет на Община Пловдив, достигнали балотаж –Здравко Димитров и Славчо Атанасов. Въпреки това, събитието бе уважено единствено от кандидата на ПП ГЕРБ.

На продължилото близо два часа заседание бяха засегнати въпроси от сферите здравеопазване, образование, транспорт, култура, социално сътрудничество, общинска администрация и т.н. Здравко Димитров се обяви за коренна промяна във функционирането на общинското здравеопазване и приоритизирането му в предстоящия мандат. Наред с това в предизборната му програмата той заяви, че е заложено създаването на Общински денонощен педиатричен център, общински хоспис, както и възобновяване дейността на Белодробна болница – Пловдив, като самостоятелно лечебно заведение. Поставени бяха на обсъждане и въпросите с транспорта, паркирането и трафика в града, както и категоричната позиция на Здравко Димитров за запазване на Бетонния мост, като важно пътно съоръжение.

Поет бе и ангажиментът във възможно най-кратък срок да бъде разрешен дългогодишният проблем със сградния фонд на Образцова Математическа Гимназия „Акад. К. Попов“. Остро бе поставен от синдикалните членове на КНСБ и въпросът със заплащането на труда в сферите на общинско здравеопазване, социални дейности, общинска администрация и др., както и това, че е крайно наложително тяхното повишение и достигането им до средните нива за община Пловдив. В края на заседанието кандидатът за кмет Здравко Димитров се ангажира с окончателното решаване в полза на КНСБ – Пловдив на казуса, свързан с имота на синдиката в Пловдив, както и оказване на помощ в действията и инвестициите, които КНСБ – Пловдив прави в сградата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Когато в Общински съвет одобриха проекта за премахване на бетония мост до Здравко Димитров като областен управител постъпиха множество жалби да върне проекта за преразглеждане от ОС, но той не го направи и така подкрепи проекта в който е заложено премахването на бетония мост.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина