ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Определиха Лекарите на 2018-а година в Пловдив

За осма поредна година Българският лекарски съюз ще избере Лекар на годината. Наградите се присъждат за принос в медицината. За първи път тази година съсловната организация номинира и лекари не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страна.

Медиците под тепетата ще връчат традиционните награди на гилдията в три категории. Официалното награждаване е планирано за сряда – 17 октомври 2018 г. в ресторант „Малък Бунарджик“ от 19.00 ч., съобщиха от Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив.

Лекари на годината за 2018 в трите категории са:

Д-р Веселин Станчев – Лекар на годината в категория „Първична извънболнична медицинска помощ“ – Общопрактикуващ лекар,

Д-р Георги Данев – Лекар на годината „Специализирана извънболнична медицинска помощ“ – специалност Образна диагностика, работи в ДКЦ 2 и ДКЦ 5,

Д-р Ангелина Стоянова – Делева – Лекар на годината „Болнична Помощ“- специалност Детски болести и Клинична лаборатория. Работи в Детска клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД – отделение по Детска онкохематология.

На национално ниво в София от Български лекарски съюз „Лекари на годината 2018“ от Пловдив ще получат своя приз следните лекари в определените категории.

1. За дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на дадена  специалност „Неврология“ –   Проф. Захари  Иванов Захариев дмн –Завеждащ Клиника по неврология към  УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД.

2. Принос за развитието и утвърждаване авторитета на съсловната организация д-р Георги Спасов Кръстев  –  главен секретар на РК на БЛС – Пловдив, специалист ортопед-травматолог УМБАЛ „Каспела“ отделение по Ортопедия и травматология

3. Отличен „Лекар на Годината 2018 г“  за Пловдив  – проф. Борис Евгениев Сакакушев, Първа хирургична клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД – Пловдив. Специалности „Обща хирургия“ и „Онкоогия“. Награждаването в София е н 19 октомври 2018 г. от 19.00ч в хотел Балкан.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина