ПУ отбелязва тържествено една година от откриването на Технологичния център

Под небето

На събитието са поканени представители на държавната и местната власт и на бизнеса

Само след няколко дни ще се състои официално представяне на иновации, разработени от Технологичния център на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Събитието е насрочено запонеделник, 14 декември, от 11:00 часа и е посветено на първата годишнина от откриването на центъра, ще се състои в зала „Пловдив“ в Новотел Пловдив на ул. „Златю Бояджиев“ №2.

Ректорът на Пловдивския университет проф. д-р Запрян Козлуджов ще открие официално форума. Дейността на Технологичния център ще бъде представена от проф. д-р Невена Милева – зам.-ректор на висшето училище. След това ще бъдат презентирани възможностите на Автоматизираната система за изработване на ДНК-чипове, на апаратурата във физичните лаборатории, уредите за измерване и контрол на качество и параметри на батерии, продуктите на лабораторията по молекулярна биотехнология. Също така на форума ще бъдат представени Политиката по интелектуална собственост на Пловдивския университет и Технологичния център, както и иновативни разработки и продукти на преподаватели и студенти от висшето училище.

На събитието са поканени Министъра на икономиката Божидар Лукарски, Зам.-министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, Зам.-председателя на Комисията по образование и наука към Народното събрание доц. Борислав Великов, Директора на дирекция „Наука“ в МОН г-жа Златина Карова и представители на бизнеса.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.