Многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка планират в УМБАЛ „Свети Георги“

Под небето

УМБАЛ „Свети Георги“ обяви обществена поръчка за проучване и изготвяне на инвестиционен проект за изграждане на многоетажен паркинг, с възможност за лицензиране на хеликоптерна площадка с коридор към Спешното отделение. Съоръжението ще бъде разположено в База 2 на университетската болница на бул. "Пещерско шосе" 66.

Проектантски екип ще изготви обемно-устройствено проучване за определяне на размерите и разположението на обекта, доказване на нормативната допустимост и целесъобразността на инвестиционната идея.

Комуникационните връзки между подразделенията на болничния комплекс, достъпът на граждани, както и приоритетният режим на достъп за автомобилите на Спешна помощ, са структуроопределящи и изследването им е от изключителна важност за определяне местоположението, габарита и подходите на Многоетажния паркинг, се посочва в техническото задание на възложителя. Базата на УМБАЛ "Свети Георги" на бул. "Пещерско шосе" е разположена на площ от 91 875 кв. м.

В База 1 на лечебното заведение на бул. „Васил Априлов“ също предстоят решения на транспортните връзки и организацията на движението, които ще бъдат предмет на съвместни разработки с Медицински университет – Пловдив.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка планират в УМБАЛ „Свети Георги“

  1. Има нужда от паркинг, който дано се връзва архитектурно с болницата. Нека преди това си оправят района около болницата и приведат в хубав вид, че иначе ще имаме нещо лъскаво и до него сметище.

  2. Добре. На фона на напълно съсипаната материална база, остатък от мрачното комунистическо минало, предназначена за пациенти без пари, паркингът отдолу е препълнен с нови автомобили, правещи чест на всяка западна болница. Редно е да се погрижат за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.