Младите родители с по- добра здравна култура

Под небето

Навлизаме в една от най-важните стаички в една поликлиника, за да ви запознаем с механизма й на работа. Това е клиничната лаборатория в ДКЦ 4, където екип от специалисти, начело с д-р Пенка Сотирова, изследват състава на човешкото тяло.

Всички апарати са с високо и гарантирано качество, а по-важното е и че екипът, който борави с тях изисква от себе си идеалното, както сами споделят това. Хематологичният апарат е един от най-важните. Той служи за изследване на пълна кръвна картина. Както и за хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, тромбоцити, МСНС, СУЕ и други. Апаратът за биохимия е не по-малко важен. Той определя холестерола, креатинина, уреата, глюкозата и още.

Това, което съвсем отговорно и позитивно заявяват лаборантите, е че са успели да научат и изградят навик у по-възрастните да проверяват захарта си по три пъти на ден. Да, диабетиците идват сутрин, обед и вечер, казват специалистите.

Посещението на децата също е често. Кръвта на малките се изслева през определен период, преди да навършат една годинка. Другото забележително е, че родителите все по-често водят децата си на профилактични прегледи. В сравнение с минали години семействата имат по-висока здравна култура, отбелазват хората в  най-важната стаичка в ДКЦ 4. Те работят с всички лекари специалисти в Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.