ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотНовини

Собственикът на „Титан“ спря дейността си

Собственикът на разпадналия се след имплозия в Атлантическия океан батискаф „Титан“ – OceanGate, напълно спря дейността си, съобщава Дневник.

Компанията публикува бележка от един ред на уебсайта си, в която се казва, че е спряла „всички проучвателни и търговски операции“.

Разследването на катастрофата с „Титан“, който се разпадна на 18 юни, убивайки петимата пътници на борда си, докато те са оглеждали останките на потъналия лайнер „Титаник“ на океанското дъно, продължава.

Водени от бреговата охрана на САЩ, властите заявиха, че разследването ще има за цел да предотврати подобни инциденти в бъдеще.

Главният следовател капитан Джейсън Нойбауер заяви миналия месец, че бреговата охрана ще проучва причините за катастрофата съвместно с канадските, британските и френските власти. Разследването ще може да препоръча граждански или наказателни обвинения, каза Нойбауер.

На 28 юни бреговата охрана съобщи, че отломките и човешките останки от „Титан“ са били открити и върнати на сушата – приключвайки първия етап от разследването. Сега отломките ще бъдат отнесени до пристанище в САЩ за допълнителен анализ.

Главният изпълнителен директор на OceanGate Стоктън Ръш е сред жертвите на „Титан“ заедно с двама британски милиардери, Шахзада Дауд и Хамиш Хардинг, както и сина на Дауд и френския водолаз Пол-Хенри Нарджолет. Всички те бяха обявени за загинали при инцидента.

Ръш си спечели репутацията на амбициозен изследовател и страстен лидер, човек, който понякога нарушаваше правилата, за да преследва мечтата си да изследва морето, пише Би Би Си.

Той е бил на борда на „Титан“ за няколко успешни гмуркания, въпреки че според съобщенията е пренебрегнал предупрежденията за безопасността на батискафа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина