ГрадътИзпод тепетоКултураНовини

Журналистът и поет Костадин Филипов представя нова книга в Пловдив

Едва половин година след като се завърна на екран като водещ на централната емисия “По света и у нас” на БНТ, журналистът и поет Костадин Филипов изненадва почитателите си с нова книга. Стихосбирката с любовна лирика е озаглавена “Нощ и нож” и ще бъде представена в града под тепетата тази събота / 19 ноември / от 17:00 часа в Пловдивски Културен Институт.

Редактор на “Нощ и нож” е обичаната българска поетеса Маргарита Петкова.

Ето какво споделя самата Маргарита Петкова за третата книга на журналиста:

„Костадин Филипов е отдавна известен от малкия екран и от успеха на книгите си – лирическия му дебют „На дъх от лятото“ и сборника с новели „Ангела и Джема“. Във втората си стихосбирка „Нощ и нож“ той продължава пътя си към сърцата на своите читатели. Път, който е като насочен вектор към успеха на неговата творческа реализация. Стихотворенията му са забелязани и отбелязани от любителите на изящната словесност, сполучливо облечени в музика и изпълнение на едни от най-известните наши поп певци. За мен беше удоволствие да опознавам нощта и ножа, защото те не са само съществителни, звучащи еднакво, а и характерна за поезията на Филипов метафора. Разбира се, стиховете са любовни – любовните нощи и любовните ножове, които разсичат мрака, за да изведат и автора, и многобройните му читатели до светлината, към която всички се стремим. Нейното начало е между кориците на тази книга. Тръгнете по пътя, който тя ви чертае и не забравяйте непременно да си купите „риза на цветни квадрати“. Удобна е!“

По време на представянето, гостите на Пловдив ще имат възможност да се насладят и на песните по стихове на Костадин Филипов чрез мултимедийна презентация. Изненада за публиката ще са и очарователните и талантливи шампиони по спортни танци Калина Джамбазка и Братан Братанов.

“Oчаква ви една незабравима вечер. Поканете приятели и нека изживеем тази емоция заедно”, отправят покана от събитийния център.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина