Тротоарно право в центъра на Пловдив скача с 20 на 100

Градът

Става 24 лева на квадратен метър без ДДС

Ресторантьорите и собствениците на заведения в Централната търговска част ще плащат повече за маси за открито сервиране през идния сезон. Това е залегнало в предложението за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив. Документът ще се гледа от Общински съвет с пакета по Бюджет 2018, чието обществено обсъждане е насрочено за днес.

В зоната на Бялата Главна и квартал Капана цената за тротоарно право на квадрат става от 20 на 24 лева без ДДС, което е увеличение с 20%.

В първа градска зона таксата се покачва от 8,00 на 9,60 лева на квадратен метър, а във Втора от 7,00 става 8,40 лева. За Трета зона се плащаше по 6 лева, според проекта сега ще се броят по 7,20 лв/кв.м., а в най-евтината Четвърта зона цената скача с един лев и става 6 лева на квадратен метър без данък добавена стойност.

Актуализацията на таксите за ползване на общински имоти се налага след финансов анализ, се казва в мотивите за предложението. Анализът е отчел сериозните инвестиции на Община Пловдив за подобряване визията на централните градски части и прилежащите му пространства, както и завишен интерес за ползването им. Според проучването има значителен поток от клиенти в централната зона, която от своя страна е ограничено пространство, се посочва още в обосновката.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.