EVN Топлофикация запозна домоуправители на топлофицирани сгради в Пловдив с актуални теми

Градът Новини

Дружеството представи последните проекти в сгради с реконструирана сградна инсталация – от вертикален в хоризонтален тип

Традиционният „EVN Топлофорум“ – информационни срещи на EVN Топлофикация с домоуправители от топлофицирани сгради в Пловдив се състоя в изминалите няколко дни. EVN Топлофорум се проведе за 7-ма поредна година. Срещите се организират по райони в Пловдив.

Сред дискутираните теми бяха предимствата на дистанционния отчет на уредите по радиаторите (при него няма прогнозни дялове и изравнителни сметки), улеснен достъп до абонатната станция с монтаж на нови врати и др.

Основен акцент на срещите беше услугата, която EVN Топлофикация предлага за сгради в Пловдив: реконструкция на сградната инсталация – от вертикален в хоризонтален тип. През последната година още 4 сгради етажна собственост извършват такова преустройство.

 Предимствата за клиентите с хоризонтална отоплителна инсталация са:

  • отпадат вертикални тръби през апартаментите
  • без индивидуални разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите в апартамента
  • отчитане на консумацията чрез един уред (индивидуален топломер), който се монтира до входа на жилището
  • без влизане в имотите за отчитане
  • намаляване на разходите за енергия за сградна инсталация до незначителни.

 EVN Топлофикация вече реконструира вертикална сградна инсталация в хоризонтална в 7-етажна сграда в гр. Пловдив през 2015 г. С това средният разход за енергия за сградна инсталация в посочената сграда се намали през последните 4 сезона с 85%.

Услугата се предлага за топлофицирани сгради в Пловдив и може да се заплати както еднократно, така и разсрочено. При интерес от дадена сграда в града EVN Топлофикация извършва проучване и възможностите за изготвяне на индивидуален проект за конкретната сграда.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.