Искат изнесено заседание на МС в Пловдив за спешно спасяване на Европейска столица на културата през 2019

Гласове

Демократична България със специално обръщение към Бойко Борисов

Стоянка Кънева

Национални и местни лидери на “Демократична България – Обединение” се обявиха за набелязване на спешни мерки от страна на правителството, с които да бъде предотвратен провал на инициативата Пловдив-Европейска столица на културата през  2019-а година.

„Призоваваме премиера Бойко Борисов да се направи изнесено заседание на Министерски съвет по темата, в което да бъдат чути и гражданите, с цел да се набележат спешни мерки за спасяване на инициативата ЕСК,“ заяви Христо Иванов – лидерът на „Да, България“. По думите му, е крайно време правителството да осъзнае, че това няма да е провал на кмета Иван Тотев. Това ще е провал за България, уточни Иванов.

Шест месеца преди старта на този значим проект кметът Тотев включи режим на спешност, които се изразява единствено в инженеринг на така наречените големи инфраструктурни проекти, от които нито един няма да е готов през 2019-а, коментира местният председател на обединението Веси Александрова. Тя изброи боксуващите: площад Централен, липсата на галерия достойна за международни изложби, нищо не случващото се в Тютюневото градче и състоянието на Концертна зала.

„На практика през последните 4 години, след спечелването на титлата, Община Пловдив бездейства по инфраструктурните проекти, а Правителството бе вторачено в Европредседателството в изминалите 12 месеца,“ коментира Александрова.

Йордан Иванов – местният председатели на ДСБО, изтъкнаха, че това е поредната тема, по която имат последователна политика и се определиха като „единствената истинска, демократична последователна опозиция“ в град Пловдив.

„Призоваваме Борисов и ГЕРБ да направят необходимото и по този начин да се спаси бъдещия провал на Пловдив-Европейска столица на културата през  2019-а година. Така са спасявани олимпиади и световни първенства,“ апелира Христо Иванов и допълни, че умишлено използва спортна аналогия, за да го разберат управляващите.       

Споделете ни във:

1 коментар за “Искат изнесено заседание на МС в Пловдив за спешно спасяване на Европейска столица на културата през 2019

  1. Чуждестранната АГЕНТУРА даде ресурсо на едни КАКИ които лансираха синчетата си (некадърни да се преборят с акулите там като Sofia Design Week; Sofia Architecture Week & Sofia Dance Week & SOFIA FASHION MONTH кис-кис) да цицат от Чичовото Стояновото че по-лесно да завземат Филибето маскирани като “платформа едно” = “Пловдив За ЕДНО”. Не е НАЦИОНАЛЕН проблем, како!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.