БългарияГероите на деня

ДБГ: Няма търкания между нас и ДСБ в Пловдив

Савина Петкова: Общуваме нормално въпреки напрежението по високите етажи в Блока

Депутатите Танев и Шишков: РБ не може да става заложник на нечий президентски амбиции

Няма търкания между ДБГ и ДСБ в Пловдив. Това подчертаха хората на Меглена Кунева под тепетата на свикана от тях пресконференция днес под тепетата. Общуваме нормално. Сега идвам при вас от среща с Пепа Деведжиева. Говорим си, утре имаме заседание по повод предстоящата сесия на Общинския съвет. Напрежение на този етап тук няма, въпреки напрежението по високите етажи в Блока, заяви председателят на местния парламент и лидер на ДБГ в града Савина Петкова. Тя бе в компанията на народните представители Димитър Танев и Димитър Шишков, които в един глас подчертаха, че Реформаторският блок трябва да остане единен, за да оцелее дясното. Блокът не може да става заложник на нечий президентски амбиции или на някоя определена партия, която влиза в него, допълниха депутатите.

Няма новини от ДСБ от този уикенд за мен. Необяснима е позицията им. Говорят за опозиция и нов политически проект и в същото време продължават да са част от РБ. Надяваме се десният избирател да вижда единство в Блока. Надяваме се още ДСБ да преосмислят своята позиция, подчерта Димитър Танев.

Не можеш да говориш за нов проект, ако продължаваш да се седиш в стария. Глупак е този които напуска и руши старата си къща, без да е построил нова, коментира информацията за нова дясна политическа формация, идваща от ДСБ депутатът Димитър Шишков. Как ще бъдем коректив, ако сме в опозиция, пита той. Нищо не можем да направим, отговори сам. И бе категоричен, че вътре в Блока нямат лоши отношения един към друг. А и самият Реформаторски блок е нов проект- на две години е. И нас много неща не ни харесват, но оставаме да се борим, тъй като искаме да променим нещо, допълни той. На финал Шишков заяви, че ако представители на ДСБ са излезли в опозиция, то трябва да върнат всички облаги от това, че досега са били част от управленската коалиция. Като да сдадат ключовете на служебните си държавни автомобили и да се разделят с шофьорите си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина