„Парите нямат идеологически оттенък”

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Сега на ход в защита на обществения интерес в казуса с панаира са министерството на икономиката и областният управител на Варна

Георги Гергов празнува днес. Дори без официален повод, бившият градски и областен лидер на БСП получи меко казано щедър подарък от Община Варна- 16 314 400 акции с номинална стойност 1 лев, представляващи 29% от капитала на “Международен панаир Пловдив” АД. Днес местният парламент в морската столица прие с гласовете на ГЕРБ-СДС дяловете на Варна в една от емблемите на Пловдив да бъдат апортирани в дружеството „Пълдин Туринвест”, след което Гергов увеличава влиянието си в панаира от 50.3% на 79.3% и ще може сам да решава какво да прави с активите. Прави го и досега- продаде куп имоти от смесеното дружество, без дори да информира съдружниците си от Община Пловдив. От там пък запазват гробовно мълчание по повод новината от днес. Запазиха го и при продажбата на имотите в Стария град. Ще продължат да го правят дори ако Гергов започне да разпродава парче по парче панаирното градче- царе са в мълчанието.

Не мълчат обаче от опозицията в пловдивския общински съвет.

„ Съветниците от БСП във Варна гласуваха против това решение, въпреки че Гергов е виден техен бивш член, а уж противоположната по идеология партия ГЕРБ гласува За. Парите нямат идеологически оттенък. И както казва Гергов в една ваша статия „Продал съм имота на фирма, както всеки един имот. Има ли човек с пари да плаща, продавам ги” . Дали да очакваме това да се случи и с Пловдивския панаир”, пита се общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова.

Тя подчертава, че да се стигне до продажба на активи от панаира обаче има още много време и юридически ходове на институциите.

„ С това решение с 28 гласа акциите са апортирани. От тук има няколко съображения за незаконосъобразност, които бяха изложени и по време на дебатите, и министър Визиева е изложила в писмото си до Общински съвет- Варна. Въпреки тези доводи решението бе взето. От тук след като са налични тези съображения на ход е областният управител на Варна, който може да върне решението или да обжалва същото пред административен съд. Министърът на икономиката също може като заинтересовано лице да обжалва решението пред съда. А министърът е такова лице в качеството си на представляващ държавата, чийто интерес е накърнен от неизпълнението на решението през 2017г. и сегашното му игнориране с днешното решение. Очаквам настоящият служебен министър на икономиката и бъдещият такъв в името на обществения интерес да предприемат съвместни действия по подготвяне процедурата за обжалване, която да бъде изпълнена от действащия министър. Очаквам и областният управител паралелно да се възползва от дадените от закона му правомощията. Тук може да се намеси и прокуратурата”, обобщи вариантите Александрова.

Тя добави, че да се стигне до хипотезата „парцелиране и продажба” на панаира, има много процедурно време и следва санкция на общински съвет. В момента панаирното градче е терен за обществено обслужващи дейности и е един цял парцел.

Споделете ни във:

3 thoughts on “„Парите нямат идеологически оттенък”

  1. Двама феодали, за които парите нямат цвят! Крадене, Крадене, Крадене! Няма правосъдие, няма затвори, няма справедливост….

  2. Вестник Марица се оказа слугинска медия на другаря Гергов. Вестник Марица забрани коментарите под статията за прехвърлянето на акциите на Община Варна на Георги Гергов. Това е падение за вестника и главния му редактор. Те работят за Гергов, не за Пловдив. Бойкот на Марица!

  3. В затвора , всички по веригата , като почнеш от Чомаков и приключиш с тая свиня! Това е емблема на Града! Даваше хляб на целия град! Сега какво, ще го застрои с поредното Гето или продаде като парцел?!!! народе???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.