АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Областният управител се ангажира с решаване проблемите на превозвачите от градския транспорт

Областният управител Здравко Димитров инициира среща, на която са поканени кметът Иван Тотев и шефовете на фирмите, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив. Тя ще се проведе утре, а поводът за нея е разговор между губернатора и представителите на бранша днес, в който те му изложиха проблемите, застрашаващи целия градски транспорт в града, по думите им.

Собствениците на транспортните фирми инж. Веселин Дошков, инж. Димитър Чолаков и Петко Ангелов заявиха, че повече от три месеца чакат да бъдат приети от кмета, за да изложат пред него проблемите си, но такава среща все още не е осъществена.

Те настояват община Пловдив да започне да превежда необходимите средства за километър пробег, както е  записано в договора за транспортния проект.  Превозвачите са подписали договор, в който разчетите при влязла в сила система за електронно таксуване са 1.94 лв. за километър пробег, но в момента им се плаща по старите ставки, които са 1.50 лв. за километър. Собствениците на транспортните фирма заявиха, че това е доста под себестойността на услугата и тези загуби ги водят към фалит, защото не могат да се разплащат в срок с доставчиците на гориво. Това неминуемо ще доведе до спиране на доставките на гориво и опасност Пловдив да остане без градски транспорт.

Превозвачите заявиха, че те са направили исканите от тях инвестиции и са закупили автобуси от най-високия екологичен клас Евро – 6, като са ги оборудвали с автомати за чекиране. Те настояват системата за електронно таксуване да влезе в сила в най-кратки срокове и да започне да им се изплащат полагащите се по договор разходи за километър пробег.

Областният управител заяви, че се ангажира с бързото разрешаване на проблема и ще срещне двете страни, които да уточнят ангажиментите си, за да не се стига до спиране на градския транспорт в Пловдив.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина