АктуалноГрадътНовини

Внимание: Въведоха еднопосочно движение в централна градска част

На всички 15 улици в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“ вече е въведено еднопосочно движение за автомобилите, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков. Той призова шофьорите да се съобразяват с новата организация и да спазват пътните знаци.

Първите отзиви на гражданите са положителни, тъй като промяната допринася за разтоварване на трафика, осигуряване на повече места за паркиране и повишаване безопасността на участниците в движението. Съдействие оказват ОП „Общинска охрана“, Общинска и Пътна полиция.

„Поетапно изпълняваме програмата на общината за подобряване на транспортното обслужване в Пловдив и мерките, заложени в Генералния план за организация на движението“, коментира инж. Пламен Вълков.

По думите му в момента се подготвя въвеждане на еднопосочно движение в карето между ул. „Богомил“, ул. „Петко Д. Петков“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Източен“, след което работата ще продължи и в други зони на града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина