АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Адв. Красимир Елдъров след оправдаването на д-р Димитров: Абсолютен прецедент!

Излиза, че в страна, член на Европейския съюз, в която няма смъртно наказание, се оказва възможно човек да си осигури изпълнението на смъртна присъда по своя преценка, със стрелба в тъмното, заяви адвокатът на семейството на убития Жоро Джевизов

Майката на плъха към съдия Весела Евстатиева: Твоя син ако убие така ли ще оправдаваш?

Иво Дернев

„ Невинен”. Това чу от Темида тази вечер д-р Иван Димитров за извършеното от него убийство на крадеца Жоро Джевизов на 2 март миналата година. Окръжният съдия Весела Евстатиева оправда подсъдимия в тежкото обвинение за умишленото умъртвяване на Плъха, като убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.  Съдът прие, че се касае за деяние, извършено при класически пример на неизбежна отбрана, без да се превишават пределите й.

Съдия Евстатиева призна за виновен д-р Димитров за държане на незаконно оръжие и боеприпаси, за което го наказа с 2-годишна условна присъда с 3 години изпитателен срок. Тя подчерта, че мотивите на съда ще бъдат изложени в срок.

Припомняме, че в пледоариите на стартиралото по същество и приключило днес дело, адвокатът на подсъдимия Георги Кутрянски се обърна към съдия Евстатиева така: „от обвинителния акт и от фактическата обстановка, може да се направи извод, че липсват данни за превишаване на неизбежната отбрана. Ако обаче признаете за виновен клиентът ми, то молим за една условна присъда и то в минимален размер“.

След като чу решението на съда д-р Иван Димитров напусна съдебната зала без да даде коментар на журналистите. Един от защитниците му подчерта, че клиентът му ще говори едва след 15-дневния срок за обжалване пред Апелативен съд и ако има такова, ще говори след решението му.

Оправдателната присъда изненада силно адвоката на близките на Жоро Джевизов- Красимир Елдъров. И разгневи майка му, която посочи с пръст Весела Евстетиева, за да кресне по нея още в съдебната зала: „Твоят син ако убие така ли ще оправдаваш?”.

„С пари доктора купува всички. Ще обжалваме до край”, заяви извън съдебната зала майката на Плъха.

„За 40 години практика съм виждал всичко в съдебната зала. Но тази присъда е абсолютен прецедент, опасен прецедент. Излиза, че в страна, член на Европейския съюз, в която няма смъртно наказание, се оказва възможно човек да си осигури изпълнението на смъртна присъда по своя преценка, със стрелба в тъмното. Защото, в крайна сметка, д-р Димитров призна за извършването на престъплението, но съдът каза „не”, той е невинен”, каза адв. Красимир Елдъров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Майките на плъховете са плъхове…и трябва да се дератизират заедно…защото предават постоянно плъховата си ДНК в поколетията…и защото не трябва да сме държава Плъхария…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина