ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБизнесНовини

С какво се занимават ТОП 5 на фирмите в Пловдив?

Търговията с цигари и алкохол е редом до сектор производство и дистрибуция на петролни продукти, сочи класацията ТОП 100 пловдивски фирми по приходи от продажби

Инса Ойл ЕООД е компанията, която заема първа позиция в класацията „ТОП 100 пловдивски фирми по приходи от продажби“, според данните от финансовите отчети на всички активни компании в България за 2022-ра година. Класацията е изготвена от платформата финанси.бг  

За разглеждания период компанията, която е един от водещите производители на нефтoпродукти в Република България, отчита близо 2 млр. лв. приходи от продажби, оперирайки на около 5% от пазара у нас. Дружеството, регистрирано в гр. Раковски, заедно с дъщерната си компания Инса Порт ЕООД – на четвърта позиция в класацията (виж таблицата долу), са единствените, които отчитат ръст за същата годината от ТОП 5 на пловдивските фирми.

Търговията с цигари и алкохол е редом до сектора производство и дистрибуция на петролни продукти, сочи още анализа. На втора позиция се нарежда Табако Трейд ЕООД – дистрибутор на акцизни и бързообортни стоки на едро – с близо 1 млр. лв. приходи от продажби за годината. За същия период обаче фирмата отчита спад на продажбите в сравнение с предходния.

На трета позиция в Пловдивска област се нарежда компания, която оперира в дърводобивната промишленост – асеонвградската Лъки Лес, с 8 души персонал и малко под 1 млрд. постъпления.

Под нея са компании като: КЦМ, Хъс, Либхер и Макском.

Вижте подредбата

ТОП 15 на фирмите в Пловдив

Ето и останалите до 20-то място:

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

4 коментари

  1. Като гледам какви печалби са отчели и ми иде да започна дарителска кампания … петролна компания с 20к лева печалба! Военен завод с по-малко от това!!!

    Ето тези трябва да ги гонят данъчните! Не байно дали е платил здравни или не!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина