ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Дрифт шоу на Гребната база разгневи пловдивчани

Фучащи автомобили край Гребния канал, изгорели газове и гуми, много шум, пушек и неприятен аромат. Навръх 22 септември, Деня на Независимостта на България, Гребната база е превърната в писта за спортни коли за дрифт шоу, които се организира с помощта и бурната реклама на Община Пловдив. Случващото се разгневи много пловдивчани, отишли на отдих или спорт край канала.

„Изгарянето на гуми и душенето на хората с газове от дрифтещи коли на гребната – нашия оазис в града, е нещо който не мога да приема. Независимо дали сме просто граждани, спортисти или обичаме природата, трябва да се грижим за един от малкото кътове в града с чист въздух“, категоричен е Иво Стефанов в профила си във Фейсбук, който днес не е имал шанса да се наслади на почивния си ден на Гребната база. Мнението му е споделено от много други, които се чудят как общината партнира на подобно събитие точно на това място- Гребния канал.

„Всяка вечер се дрифти навсякъде в Пловдив. Всеки булевард в града е превзет от така наречените дрифтаджии, които са взели за заложник гражданите, а полицията нищо не прави по въпроса. Сега и Гребната база посред бял ден е тяхна“, коментират пловдивчани в социалната мрежа.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

17 коментари

  1. Състезанието не е детско,освен това гражданите имат предостатъчно време да си почиват ,защото цялата създания е до 18-18:30 ч. По никакъв начин не нарушават спокойствието. Три дни дим и миризма на гуми не е толкова фатално. Защо не бучахте,когато имаше концерт и до късно страдаха и кварталите наоколо?! Всеки ден ни тровят заводи ,изгорели газове и т.н. Аман от хейтъри…!

    1. На това събитие мястото му не е там. На метри от това място съм снимала птици и катерички. След тази шумотевица няма да ги има вече. Три дни миризма и гуми е доста фатални за живитниските видове там. Не останаха вече здраво мислещи хора. Достатъчно подходящи места има, че това да е там.

  2. Това е безобразие. Шум, пушаци, изгорели газове….. Дрифтове на площадката пред хангарите за лодки. А някой ако загуби контрол или автомобил поради техническа неизправност цопре в гребния канал?!? Кво правим !? Слагаме лента и чакаме месец два докато се обезопаси!!! Кой малоумник предложи гребния канал за дрифтинг на автомобили? Толкова ли няма полигони, писта Калояново, летища и други по подходящи места. Тотална неадекватност.

  3. Защо да е на общината ? Не е ли по-скоро на полицията ? Тези дрифтаджии не само, че нарушават обществения ред, но и карат с доста по-висока скорост от разрешената. Въпрос на време да има пострадали. Пази боже.

    1. На обезопасени места не може да стане нищо аз лично карам и знам как стоят нещата не отричам това че в всички завой влизам с вратите или пък карам с по висока скорост но факт е че това се превръща в спорт или хоби и е време в цялата страна да се направят такива места

      1. На това събитие мястото му не е там. На метри от това място съм снимала птици и катерички. След тази шумотевица няма да ги има вече. Три дни миризма и гуми е доста фатални за живитниските видове там. Не останаха вече здраво мислещи хора. Достатъчно подходящи места има, че това да е там.

    1. Браво, Иво, че разкри подлата перверзия да показват пред децата Истериите на КОМПЛЕКСАРИ с Дебели „Жипове“ (Джип е Марка както Фиат, и е обидно Мерцедеса на Инджов да го наречем джип)…!!!

      Ами тогава следващата стъпка е тази Агитка да организира Децки СтрипТийз?

      След това Мерене на ДЪЛЖИНАТА МУ на чичкото…???

      А кои кретени заплатаджии Калинки от СелСъвета ПОДПИСАХА?

  4. Това е престъпление. Не мога да проумея, какви са тези мозъци всяка нощ да изнервят до краен предел хората, които си почиват след дългия работен ден. Явно са комплексари и се доказват на себе си. Ясно е отдавна вече нямат задръжки. Но къде са полицията и общината ??? Съвсем са абдикирали от задълженията си
    Не зная вече какво трябва да се случи, за да сме нормални хора в нормална държава???
    ,

    1. г-н баскетБОЛНИЯТ мозъклия заедно с десетината подпиращи го ЗАМ-ове, ЧОНОВе и Архео-Кул-Туристи ще яздят Града още заплата и половина време преди да се отдалечат към залеза…

      Охх…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина