ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКултураНовини

Двама пловдивски режисьори се завръщат на Сцена на кръстопът

Спектакълът „Лебедът“ от Елизабет Иглоф с режсьор Петър Батаклиев е премиерното заглавие на Пловдивския драматичен театър в рамките на 27-то издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. С него Батаклиев се завръща на театралната сцена в родния Пловдив след близо 30 годишно отсъствие.

Вижте какво разказа режисьорът за работата си с актоьрите под тепетата, как се чувства отново в Пловдив и защо е избрал точно това заглавие.

В постановката, която е премиерна за страната, участват Патриция Пъндева, Спартак Пантелеев и Тодор Дърлянов. Главната роля е поверена на младото попълнение в Пловдивската драма Спартак Панталеев.

Много се радвам, че още с първите си стъпки в театъра се сблъсквам с нещо толкова необятно – как се играе лебед! Винаги съм се чудел как може да съществуват хора, които не се вълнуват от актьорско майстроство?! Играта за мен е състояние на щастлива самота“ – коментира Спартак преди премиерата, за която няма билети от миналата седмица.

Постановката ще се играе в Камерна зала „Стефан Данаилов“.

В Голяма зала на Драмата от 19 часа за първи път на българска сцена пловдивската публика ще може да види любовната история на персийските Ромео и Жулиета. Спектакълът на пловдивчанката Елена Панайотова „ШАХНАМЕ: Сказание за Зал“ е драматизация по един от най-големите епоси в човешката история.

Спектакълът е вдъхновен от древния приказен персийски епос „Шахнаме“ (Книга на царете). Подробности за него ви представихме в статията „Вижте най-красивата любовна история от Древна Персия на „Сцена на кръстопът“. Билети ТУК.

XXVII-ото издание на театралния фестивал бе открито в неделя, като един от спонсорите си позволи политически речи в Храма на Мелпомена – Шефът на „Роза импекс“ превърна Театъра в политическа сцена.

Още за любимия фестивал четете в Сцена на кръстопът 2023: 19 спектакъла от 5 държави.

Днес от 10.30 часа в пространството над Римския стадион ще бъде откриването на фото изложбата „Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум“ по повод 80-годишнината на актьора и патрон на фестивала. За Стефан Данаилов ще говори племенницата му Росица Обрешкова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина