ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Капана пак се превърна в паркинг, въпреки пътните знаци

Поредната арт инсталация се появи ненадейно в квартала

Чужденец заряза колата си в пешеходна зона

Паулина Гегова

С настъпването на пролетта цветята са на почит. И макар че в последните дни, метеорологичните условия се опитват да избутат пролетта и да позволят на зимата да напомни за себе си, квартал Капана не се отказва от слънчевите лъчи и усещането за нов живот.

След като не една или две арт инсталации се появиха по сградите на творческата зона, след като и цветя на кокили обиколиха улиците, е време и за нещо също толкова постоянно. А именно пътен знак, трансформиран във формата на цвете.

На снимката ясно се вижда как пилонът на знака, означаваш Влизането забранено е обвит с ликра, символизирайки стрък на тъкмо цъфнало цвете. Инициативата е част от проекта Лица/Faces/Caras, с който ви запознахме по-рано. Пътният знак се намира на "Широкото" в Капана и вдъхва положителни емоции на хората, които минават покрай него.

В същото време наши читатели ни алармираха за лъскав автомобил с норвежки номер, който спокойно е паркиран в пешеходната зона над писоарите на ул. „Железарска“.

Случайното съчетаване на двете явления едновременно е повече от куриозно, че и чак иронично. Докато пловдивчани украсяват пътни знаци, правейки ги още по-видими, чужденци смятат, че могат да заобикалят законите! Нищо ново под слънцето! Това не е инцидентен случай. Много пъти сме ставали свидетели на неправилно паркиране или навлизане на пътни превозни средства в забранените зони, резервати, тепета и изобщо навсякъде, където именно такива знаци поставят ограничителните мерки. Може пък норвежкият ни гост просто да е объркал стълба с истинско цвете.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. А най-интересното ,че с чужди номера не се глобяват.
    На въпроса ми към полицай защо е така,ми отговориха ,че такава е системата и парите не могат да бъдат събрани!
    Страхотно,представете си как паркирате където си искате в Гърция,Германия …и не ви глобяват защото сте с чужд номер.
    А този тук спокойно може да се е нашенец работеш в Норвегия,даже това е много по-вероятно от норвежец да се намести в тази зона.

  2. до 1000 лв глоба и репатрак

    В случая не е ганьо, а тия същите простаци където все ги възхвалявате. Чужденец е паркиралия.

  3. Няма контрол. Няма глоби. Няма ред. Изпочупените колчета няма кой да смени. Иначе се бият в гърдите колко са велики с грандиозния си проект в Капана.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина