ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБизнесГрадътНовини

Хеброс бус спря автобусите си за Карлово

Има ли опасност за Пловдив?

Пловдивският превозвач Весели Дошоков е спрял обслужването на почти всички маршрутни линии за Община Карлово.

Кметът Емил Кабаиванов съобщи, че с писмо от 1-ви ноември управителят на фирмата информира местната власт, че ще положи максимални усилия да изпълнява маршрутните си разписания за още 30 дни, като в същото време още на следващия ден – 2 ноември ги преустановява.  

Дошков ни уведомява, че до 20 дни преустановява обслужването на 9-те маршрутни линии. Остават само линиите Пловдив – Карлово и Карлово – Пролом – Домлян, защото те са сключени последни„, обясни заместник-кметът Антон Минев.

По думите му пред БНР превозвачът не е посочил официална причина за прекратяването на договора, но неофициално се твърди, че това е заради недостатъчните субсидии, които получава от държавата.

Днес кметът Кабаиванов е провел спешна среща с трима управители на транспортни фирми в района: Владимир Якимов, Иван Чернооков и Иван Чолаков, за да поемат обществения превоз по междуселищните линии, обслужвани на „Хеброс бус“. 

Уведомен е областният управител, за да разреши спешно обявяване на нова обществена поръчка.

Логично изниква въпросът има ли опасност линиите в масовия градски транспорт на Пловдив, обслужвани от същи превозвач да спрат. Фирмата оперира по 7 линии в Града под тепетата: 4,6,7,20,29,37 и 99.

Вероятността не е имагинерна. По информация на работещи в компанията персоналът не е получавал запрати от 2 месеца, както и ваучери за храна.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина