Прокуратурата решава дали обвиненият в убийство д-р Иван Димитров излиза от ареста

Темида

 

Лекарските съюзи в цялата страна подкрепят колегата си

За днес също има обявен протест в защита на д-р Димитров, той трябва да започне в часа, в който изтича 72-часовия му арест

Днес в 17.30 часа изтича първоначалната мярка за неотклонение на д-р Иван Димитров, който има наложено „задържане под стража“ за 72 часа с прокурорско постановление, съобщи неговият защитник адв. Георги Кутрянски. Очаква се днес Прокуратурата в Пловдив да  вземе решение дали ще бъде поискано постоянно задържане под стража за рентгенолога и ако това не стане, след този час д-р Димитров трябва да бъде освободен.

Припомняме, че на 3 март от Окръжна прокуратура – Пловдив съобщиха официално, че са повдигнали „обвинение на 48-годишен мъж с инициали И. Д. от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 38-годишен с инициали Ж. Дж. – престъпление по чл. 115 от НК.“ Цитираният член гласи: „Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.“

Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив застава изцяло зад колегата си д-р Димитров и настоява той да бъде освободен. Това заяви председателят на съсловната организация д-р Георги Кръстев пред многохилядния протест в понеделник.  

Пловдивчани пак показаха къде са проблемите в държавата. В колегията тук сме над 1200  лекари и други 250 които не са в Република България. Те напуснаха страната, протестират като емигрират. Имаме подкрепата и на Столичната колегия, където са 11 хиляди лекари, на Старозагорската също. И други ще изпратят решения за декларацията.

В сряда имаме Отчетно – изборни събрания и това ще е първа точка в дневния ред,“ съобщи д-р Кръстев.  

„Всеки има право на живот, но не всеки спазва закона. Пред закона и болестите всички трябва да сме равни! Успех и Бог да помага в тази кауза," заключи той.

За днес също има обявен протест в защита на д-р Димитров на площад Съединение, той трябва да започне в часа, в който изтича 72-часовия му арест.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.