Повдигнаха обвинение на пловдивски лекар за убийство на крадец рецидивист

Темида

Лекарят е задържан за 72 часа, обвинението е за предумишлено убийство

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 48-годишен мъж с инициали И. Д. от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 38-годишен с инициали Ж. Дж. – престъпление по чл. 115 от НК. Това съобщиха от Окръжната прокуратура.

Уточняваме, че чл. 115 от НК гласи: „Чл. 115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.“

В съобщението на Обвинението се казва още: Извършителят бе установен и задържан, в резултат на извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители при отдел КП и ІІ РУ ОД на МВР – Пловдив, осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив. Разследването е в активна фаза.

Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери. И.Д. е неосъждан. Същият не притежава разрешително за оръжие.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките, на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И.Д. е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Припомняме, че в петък сутринта зад сградата на Областна администрация в Пловдив бе открит труп на мъж, за който по късно се потвърди, че е 38-годишен рецидивист с 9 присъди. Според някои медии, арестуваният е уважаван лекар – рентгенолог от голяма пловдивска болница. Една от версиите, които се разпространяват е, че убитият е нахлул в къщата на медика с друг крадец и е възникнала схватка.  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.