Подтепето

темида

09 Ян, 2018

Окончателно потвърдиха присъдата на бездомника Любчо за огъня в Тютюневия град

Окръжен съд – Пловдив потвърди окончателно присъдата на бездомника Любомир Данчев за огъня в Тютюневия град. Окръжните магистрати не промениха решението на колегите им от Районен съд- Пловдив, които признаха Любчо за виновен за пожара в складовете и го осъдиха на четири години лишаване от свобода. И според двете инстанции, Данчев по непредпазливост е запалил чужд имот – сграда със значителна стойност – тютюнев склад на ул. „Екзарх Йосиф“ №13, собственост на „Р.И.П.А.“ ООД – Пловдив, на стойност 3 695 870 лв. С това са последвали и значителни вреди в размер на общо 11 784 537,90 лв.

Окръжните съдии измениха присъдата в частта относно определения режим за изтърпяване на наказанието, като определиха първоначален общ режим, тъй като престъплението е извършено по непредпазливост. Решението е окончателно и не подлежи на касационно обжалване.

  • 10 Ян, 2018 | Пуснете човека
    питайте оня жабар от кога се чуди как да се отърве от старата сграда....
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

11 Ян, 2018

10 години затвор за кражби на 6 златни синджира

Иван, който дърпал бижута от шиите на жени, ще лежи при първоначален строг режим

Всички противозаконно отнети вещи са на обща стойност 2957,50 лева

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимия Иван Р. за виновен в това, че в периода от 12.08.2017 г. до 23.08.2017 г. в гр. Пловдив при условията на опасен рецидив – извършил е престъплението, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК, и в условията на продължавано престъпление, е отнел чужди движими вещи от владението на А. С., Р. С., Д. Д., Н. Н. и на Н. Д. с намерение противозаконно да ги ...

» повече