Обвинените за убийството в Нареченски бани Севдалин и Марин Боюклиеви застанаха пред съда

Темида

Обвинените в убийството на столичния бизнесмен Венцислав Маринов в Нареченски бани- Севдалин и Марин Боюклиеви, застанаха пред Темида днес. Двамата ще поискат да бъдат освободени от ареста, докато прокуратурата държи те да останат там с постоянни мерки „Задържане под стража”. Съдебното заседание ще започне с час закъснение, тъй като адвокатите на баща и син Боюклиеви пожелаха да се запознаят с материалите по делото.

Припомняме, че трупът на столичния бизнесмен Венцислав Маринов бе открит в река Чепелраска край село Косово. За жестокото убийство бяха задържани баща и син от Нареченски бани. Севдалин Боюклиев е на 47 години, а синът му Марин е на 26, като първият е бил съдружник на жертвата.

Според данните, изнесени от прокуратурата, било установено, че при възникнал скандал между двамата партньори е започнал ръкопашен бой, в който се включил и синът на съдружника.  Това се е случило около 17 часа  на 21 март 2018-а година. Севдалин и Марин успяват да приведат в безпомощно състояние Венцислав, след което го издърпват в съседно помещение, но все още е бил жив и докато единият го държи за краката, другият го довършва с няколко удара по главата, нанесени с твърд и тъп предмет, разкри  преди два дни окръжният прокурор Румен Попов. Вследствие на това са причинени три черепно-мозъчни травми и е настъпила смъртта му.

Извършителите са се постарали много да прикрият следите си. Двамата обвиняеми увиват главата на убития с найлонова торба и въже. После със завеса от заведението, а след това и с найлони  е било увито тялото му и отново пристегнато с въже. Трупът бил положен в бидон заедно с метален капак от шахта за тежест и така е откаран на около 5 км в посока Смолян и захвърлен в реката. По него няма порезни рани, уточниха от следствието.

Основният мотив, според разследващите и прокуратурата е неуредени търговски отношения, като не става дума за много пари. Според близки на убития, той е имал съмнения, че съдружникът му злоупотребява с пари от оборота на заведението.  

Цялото престъпление до побоя, включително е било документирано на видеозапис от камера в  заведението. Тя е била открита захвърлена в стопанска постройка наблизо. Дупките в стената на заведението, където е стояла камерата са били замазани. Установено е и заличаване на следите с изгаряне на част от дрехите, с които са били облечени обвиняемите и изхвърляне на част от материалите, с които са си служили бащата и синът. Следите от кръв по пода са били бърсани с кислол, съобщиха от държавното обвинение.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.