Габриела Медарова не е танцьорака, а студентка по „Маркетниг“ в ПУ

Темида

Танците били инцидентно и с „огромния“ хонорар от 100 лева подпомагала родителите си в издръжката

Медиите са я разпънали на кръст и са я очернили, каза в съда адвокат Орлин Търновалийски  

Защитата на обвинената 20-годишна Габриела Медарова за автомобилното меле пред жилищен комплекс „Оазис – 4“ в пловдивския квартал Кючук Париж представи пред Окръжен съд днес удостоверение, че тя е студентка в I-ви курс по специалността „Маркетинг“ в Пловдивския университет. Адвокат Орлин Търновалийски изтъкна в пледоарията си, че медиите са очернили образа на момичето, което всъщност е безработно. Танците били инциденти и с „огромния“ хонорар от 100 лева вендъж – два пъти седмично подпомагала родителите си в издръжката.

Това се случи на днешното заседание в Окръжен съд, където пловдивчанката, която потроши 10 коли в пияно състояние и под въздействието на наркотици, поиска да бъде намалена определената и мярка парична гаранция от 20 000 лева. Преди дни съдът й наложи мярка за неотклонение с безпрецедентна сума за гаранция, като срокът за плащането ѝ е 10 дни. При невнасянето на сумата в срок тя автоматично ще бъде арестувана. "Мярката е справедлива, но сумата е непосилна за семейството" коментира адвокатът Орлин Търновалийски. 

Прокуратурата пък протестира и настоя за „задържане под стража“. Според прокурора, съдът неправилно е приел, че няма опасност тя да извърши друго престъпление, тъй като след инцидента била звъняла на майка си по телефона, за „да се опита да ѝ прехвърли вината,“ а майката потвърдила.

Нейният адвокат представи и квитанция за платена вчера глоба по фиш за неправилно паркиране в размер на 20 лева, като изтъкна, че по този начин отпадат твърденията на прокуратурата, че тя е рецидивист, тъй като това е единственото и нарушение до момента.   

Габриела плака почти през цялото време на заседанието.

„Такава гаранция беше определена само на един ръководен фактор в този град, но в последствие бе намалена. Вчера на жената, която причини катастрофата на АМ „Тракия“, ѝ бе определена гаранция от 5 000 лева за случай с няколко жертви и престъпление, за което закона дава от 5 до 7 години затвор, а по обвинението на Габриела Медарова наказанието е до 3 години,“ каза още Търновалийски и напомни на съдебния състав друга катастрофа на магистралата с 3 жертви, по която са работили заедно и са определили парична гаранция от 500 лева.  

Адвокатът обори твърденията на прокуратурата, че Габриела се опитала да прехвърли вината за случилото на майка си, като ѝ се обадила по телефона да дойде.

„Изумен съм от твърденията на Прокуратурата, че майката на Медарова е потвърдила, че Габриела ѝ се е обадила. Отворете делото! Та майката въобще не е разпитвана. Габриела не е имала телефон. Как я е подтикнала да поеме вината?! Чрез емпатия ли?!“ – избухна адв. Търновалийски.

Той заяви, че ще иска още на първото дело по същество да бъде направена очна ставка с полицая, който го твърди.

„Да, Габриела трябва да бъде осъдена. Знае, че ще бъде осъдена. Да, трябва да има наказание за това, което е извършила и тя признава вината си, но нека това да стане в един справедлив процес,“ апелира защитата.

Пловдивския окръжен съд остави в сила решението на колегите си от първа инстанция за определяне на мярка „парична гаранция“ спрямо Габриела, като намали размера ѝ от 20 000 стана 5 000 лева.

В кулоарите адв. Орлин Търновалийски коментира, че е доволен от решението.

Излизайки от залата Габриела заяви през сълзи: "Съжалявам, съжалявам изключително много! Това е един голям урок за мен.“

Стана ясно още, че тя е изпаднала в нервна криза и в момента се лекува.

Споделете ни във:

1 thought on “Габриела Медарова не е танцьорака, а студентка по „Маркетниг“ в ПУ

  1. Хубаво е да имаш на своя страна адвокат като Орлин Търновалийски. В съчетание с тъпа прокурорка. Неочаквано добра комбинация!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.