Подтепето

темида

26 Апр, 2018

Габриела Медарова не е танцьорака, а студентка по „Маркетниг“ в ПУ

Танците били инцидентно и с „огромния“ хонорар от 100 лева подпомагала родителите си в издръжката

Медиите са я разпънали на кръст и са я очернили, каза в съда адвокат Орлин Търновалийски  

Защитата на обвинената 20-годишна Габриела Медарова за автомобилното меле пред жилищен комплекс „Оазис – 4“ в пловдивския квартал Кючук Париж представи пред Окръжен съд днес удостоверение, че тя е студентка в I-ви курс по специалността „Маркетинг“ в Пловдивския университет. Адвокат Орлин Търновалийски изтъкна в пледоарията си, че медиите са очернили образа на момичето, което всъщност е безработно. Танците били инциденти и с „огромния“ хонорар от 100 лева вендъж - два пъти седмично подпомагала родителите си в издръжката.

Това се случи на днешното заседание в Окръжен съд, където пловдивчанката, която потроши 10 коли в пияно състояние и под въздействието на наркотици, поиска да бъде намалена определената и мярка парична гаранция от 20 000 лева. Преди дни съдът й наложи мярка за неотклонение с безпрецедентна сума за гаранция, като срокът за плащането ѝ е 10 дни. При невнасянето на сумата в срок тя автоматично ще бъде арестувана. "Мярката е справедлива, но сумата е непосилна за семейството" коментира адвокатът Орлин Търновалийски. 

Прокуратурата пък протестира и настоя за „задържане под стража“. Според прокурора, съдът неправилно е приел, че няма опасност тя да извърши друго престъпление, тъй като след инцидента била звъняла на майка си по телефона, за „да се опита да ѝ прехвърли вината,“ а майката потвърдила.

Нейният адвокат представи и квитанция за платена вчера глоба по фиш за неправилно паркиране в размер на 20 лева, като изтъкна, че по този начин отпадат твърденията на прокуратурата, че тя е рецидивист, тъй като това е единственото и нарушение до момента.   

Габриела плака почти през цялото време на заседанието.

„Такава гаранция беше определена само на един ръководен фактор в този град, но в последствие бе намалена. Вчера на жената, която причини катастрофата на АМ „Тракия“, ѝ бе определена гаранция от 5 000 лева за случай с няколко жертви и престъпление, за което закона дава от 5 до 7 години затвор, а по обвинението на Габриела Медарова наказанието е до 3 години,“ каза още Търновалийски и напомни на съдебния състав друга катастрофа на магистралата с 3 жертви, по която са работили заедно и са определили парична гаранция от 500 лева.  

Адвокатът обори твърденията на прокуратурата, че Габриела се опитала да прехвърли вината за случилото на майка си, като ѝ се обадила по телефона да дойде.

„Изумен съм от твърденията на Прокуратурата, че майката на Медарова е потвърдила, че Габриела ѝ се е обадила. Отворете делото! Та майката въобще не е разпитвана. Габриела не е имала телефон. Как я е подтикнала да поеме вината?! Чрез емпатия ли?!“ – избухна адв. Търновалийски.

Той заяви, че ще иска още на първото дело по същество да бъде направена очна ставка с полицая, който го твърди.

„Да, Габриела трябва да бъде осъдена. Знае, че ще бъде осъдена. Да, трябва да има наказание за това, което е извършила и тя признава вината си, но нека това да стане в един справедлив процес,“ апелира защитата.

Пловдивския окръжен съд остави в сила решението на колегите си от първа инстанция за определяне на мярка „парична гаранция“ спрямо Габриела, като намали размера ѝ от 20 000 стана 5 000 лева.

В кулоарите адв. Орлин Търновалийски коментира, че е доволен от решението.

Излизайки от залата Габриела заяви през сълзи: "Съжалявам, съжалявам изключително много! Това е един голям урок за мен.“

Стана ясно още, че тя е изпаднала в нервна криза и в момента се лекува.

  • 26 Апр, 2018 | академик
    Хубаво е да имаш на своя страна адвокат като Орлин Търновалийски. В съчетание с тъпа прокурорка. Неочаквано добра комбинация!!!!
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

01 Авг, 2018

Габриела: Съжалявам! Осъзнах грешката си и научих урока! (ВИДЕО)

Младата жена се чувствала "уникално" в ареста

Злополучната шофьорка обжалва задържането под стража

Блъсналата с автомобила си 10 други коли студентка Габриела Медарова обжалва днес пред съда ареста си. Тя застана пред съда със своя адвокат Орлин Търновалийски и майка си - Теодора, която също е неин защитник.

Изтече двумесечният срок за задържане под стража при досъдебното производство още през втората десетдневка на юли, а делото за обжалване се гледа едва днес. "Обяснението ми е, че целта на Прокуратурата бе Габриела да остане зад решетките няколко месеца, тъй като тя се призна за виновна. Единственият законен ход в случая е тя за бъде пусната от ареста и обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата", заяви адв. Орлин Търновалийски.

Днес младата дама ...

» повече
22 Май, 2018

Габриела Медарова се връща в ареста

Тя поиска да се лекува и да продължи да учи

След като чу решението на съда, младата жена се довлече до първия стол зад гърба ѝ и започна да плаче неистово

Пловдивският окръжен съд не потвърди мярката за неотклонение „подписка“ спрямо Габриела Медарова, постановена от районните магистрати за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 от НК. Тричленен състав днес уважи искането на прокуратурата за „Задържане под стража“.

Разплаканата Габриела каза на съда, че иска да е на свобода, да бъде с родителите си и да може да продължи да се лекува и да учи. След като чу решението на съда, младата жена се довлече до първия стол зад гърба ѝ и започна да ...

» повече
18 Май, 2018

Изгониха журналистите от заседанието за мярката на Габриела с обяснението, че залата е тясна

В зала № 9 на Районен съд Пловдив се влиза зад гардероба, което е нарушение на наредбите за безопасност  

Според защитата на арестуваната, запис камери пред тоалетните на бара доказва невинността ѝ

 

Съдия Димитър Кацарев нареди журналистите да напуснат зала № 9 на Районен съд – Пловдив, в която се гледа искането на Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 от НК. Магистратът изтъкна, че помещението не може да събере всички желаещи да присъстват на откритото заседание.  

Въпросната зала е не само малка за разглеждане на дела с широк обществен и медиен интерес, достъпът до нея е меко казано затруднен. Половината от ...

» повече
18 Май, 2018

Прокуратурата иска Габриела Медарова да остане в ареста

Студентката бе задържана, след като удари млада жена в заведение по време, в което бе с мярка за неотклонение „парична гаранция“ заради помляни 10 коли пред Оазис 4

Районен съд – Пловдив ще разгледа днес искането на Районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 от НК.

Припомняме, че студентката бе задържана, след като удари млада жена в заведение по време, в което бе с мярка за неотклонение „парична гаранция“ заради помляни 10 коли пред Оазис 4 пияна и дрогирана.

Очаквайте подбробности

» повече
26 Апр, 2018

Намалиха кметската гаранция на пловдивчанката, която помля колите пред Оазис 4

Габриела плака в съда и каза, че това е урок за нея

Окръжен съд – Пловдив намали гаранцията на Габриела Медарова, която помля 10 паркирани коли в Кючук Париж пред комплекс Оазис 4, пияна и дрогирана. Сумата бе намалена от 20 000 на 5 000 лева.

20-годишната Габриела се яви в съда с родителите и приятеля си и плака почти през цялото време докато траеше заседанието.

„Виновна съм за абсолютно всичко. Единствено Ви моля и искам да продължа образованието си. Искам да живея с родителите си. Съзнавам грешката си. Това е урок за мен!“ Това каза на съдията, хлипайки обвиняемата.

Очаквайте подробности.    

» повече