Откриха 7 буса да гният зарязани между блоковете в Кършияка

Под ножа

Вдигнаха 15 трошки от улиците на Северен

От началото на годината са вдигнати 26 изоставени коли от терени общинска собственост в района

Паяците са вдигнали от улиците в квартал Кършияка принудително  15 автомобила при мащабна акция по репатриране и облепяне на излезли от употреба моторни превозни средства, съобщи кметът на район „Северен“  Ральо Ралев.

Акцията е проведена през изминалата седмица в изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС. Участвали са служители на район "Северен" със съдействието на III РУ Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД. Отстранени, зарязани по улиците и в междублокови пространства  7 микробуса и 8 леки коли.

По време на акцията са облепени с предупредителен стикер още 14 броя леки автомобили.Съставени са 14 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Кметът Ралев напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. 

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та. От началото на 2018 година в района са облепени с предупредителни стикери общо 39 МПС-та, паякът е откарал принудително 26 от тях.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства на територията на район "Северен", е 032/901 165 – отдел "Екология и чистота" към районното кметство.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Защо да не публикуват телефоните на отдели “Екология и чистота” към всички районни кметства? На бул. Марица-юг има паркирана Лада от близо година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.