Подтепето

гласове

08 Апр, 2018

Зрелище за Великден, отново (ГАЛЕРИЯ)

5-минутни фойерверки за Възкресение Христово

Великден отново бе превърнат в евтин спектакъл за публиката. За поредна година пловдивска митрополия отбеляза най-светлия християнски празник по възможно най-шумния и зрелищен начин. 5-минутна заря заглуши камбаните на храм „Св. Богородица” точно в полунощ, за да обяви на миряните Възкресението Христово.  Илюминациите раздраха небето над главите на вярващите, дошли да запалят свещи от Благодатния огън и да се помолят. За молитви не ставаше обаче- беше шумно. Сценарият от предни години се повтори- много полиция, гардове, телевизионни камери. Но имаше нещо различно- липсваше емоция. Нямаше го ентусиазма дори сред мъжете с раса.

От специално изградената за празника сцена с изображение на Воскресението Христово на винил, Николай Пловдивски говори за мир и любов. „Мирът и любовта не враждуват, а прощават. Мирът и любовта не злословят, а благославят. Мирът и любовта не отмъщават, а утешават. Мирът и любовта не нараняват, а лекуват. Мирът и любовта не осъждат, а снизхождат. Мирът и любовта не воюват, а помиряват. Мирът и любовта не отблъскват, а превличат. Колко е важен мирът. Колко е необходима любовта. Но къде е днес мирът на Възкръсналия? Къде е любовта от Възкресението? Къде са разбирателството, тишината, спокойствието между хората? Христос посред нас ли е?”, попита миряните Николай Пловдивски от сцената с винила, след като стихнаха фойерверките.

 • 10 Апр, 2018 | Питай ГУГЛЕТО, сульо!
  "... Колко е необходима любовта. Но къде е днес мирът..." АМ'ЧИ АКО СИ ИЗБЪРШЕШ ГУРЕЛИТЕ И ПРОГЛЕДНЕШ ОТВЪД СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ДОГМИ И МРАКОБЕСИЕ МОЖЕ И ДА ОСЪЗНАЕШ, ЧЕ СМЕ ВЕЧЕ 2018 И ЧЕ ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ФУНКЦИОНИРА ИНТЕРНЕТ, В КОЙТО ИЗПЪКВА МНОГО ПОЛЕЗНИЧЪК google - питай гууглето и остави задължителното "веро"учение в държавното общо образование на мира. Утешавай се със златни накити и "архонтЦи" и попадии
 • 09 Апр, 2018 | Пешо
  Цирк...
 • 08 Апр, 2018 | ПАСТВО имаше, остана ... стадо
  "...Къде са разбирателството, тишината, спокойствието между хората?..." пита тъкмо този, койъо е отговорен за насждане на омраза, студенина, сребролюбие сред паството, което той счита за безсловесно СТАДО. От което го вардят отбор БИЯЧИ. И в което негови верни подгъзници като Зико и местното ПолитБюро водят задължително под строй горките си подчинени зависими заплатаджии чиновници.
 • 08 Апр, 2018 | МУТРО-ПОЛИТическа демагогия, лъжливи клишета и КИЧ
  Не само лъжлив е Никола Методиев (без МОНАШЕСКО ИМЕ!?) но е също и КРАДЛИВ КЛЕПТОКРАТ. Всичките му фишеци и камери не могат да покрият недостойните нечисти долни нотариални далавери и магьосничества, продажби на Тиквен Медал ЕРМ и "архонтлъци" и заграбването от МААрхитектура на САН КИРИКО (кривоСЪДИЕ на кривоСЛАВИЕ ОКО НЕ ВАДИ). А ВИДОВДЕН? МАЙ НЕ ВЕРУЕШ много, а?
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

15 Май, 2018

Николай Пловдивски лобира за Македонската църква

Водачите на БПЦ разделени по въпроса

Светият синод отказа да участва участие в тържествата по повод 1000-годишнината от създаването на Охридската архиепископия

Водачите на Българската православна църква са разделени по въпроса за признанието на Македонската, разбра Под тепето. Николай Пловдивски е главният лобист за сближаване на двете, заедно със Старозагорския митрополит Киприан.  

Припомняме, че през ноември м.г.  Македонската архиепископия поиска от Българската патриаршия да възстанови евхаристийното общение с Македонската архиепископия, а тя от своя страна да признае Българската православна църква като Църква- Майка .

Със свое решение от понеделник  Светият синод  на БПЦ отказва да вземе участие в тържествата по повод 1000-годишнината от създаването на Охридската архиепископия, които ще бъдат отбелязана на 27 май т.г. – Петдесятница, гр. Охрид, Р ...

» повече