Зрелище за Великден, отново (ГАЛЕРИЯ)

Гласове

5-минутни фойерверки за Възкресение Христово

Великден отново бе превърнат в евтин спектакъл за публиката. За поредна година пловдивска митрополия отбеляза най-светлия християнски празник по възможно най-шумния и зрелищен начин. 5-минутна заря заглуши камбаните на храм „Св. Богородица” точно в полунощ, за да обяви на миряните Възкресението Христово.  Илюминациите раздраха небето над главите на вярващите, дошли да запалят свещи от Благодатния огън и да се помолят. За молитви не ставаше обаче- беше шумно. Сценарият от предни години се повтори- много полиция, гардове, телевизионни камери. Но имаше нещо различно- липсваше емоция. Нямаше го ентусиазма дори сред мъжете с раса.

От специално изградената за празника сцена с изображение на Воскресението Христово на винил, Николай Пловдивски говори за мир и любов. „Мирът и любовта не враждуват, а прощават. Мирът и любовта не злословят, а благославят. Мирът и любовта не отмъщават, а утешават. Мирът и любовта не нараняват, а лекуват. Мирът и любовта не осъждат, а снизхождат. Мирът и любовта не воюват, а помиряват. Мирът и любовта не отблъскват, а превличат. Колко е важен мирът. Колко е необходима любовта. Но къде е днес мирът на Възкръсналия? Къде е любовта от Възкресението? Къде са разбирателството, тишината, спокойствието между хората? Христос посред нас ли е?”, попита миряните Николай Пловдивски от сцената с винила, след като стихнаха фойерверките.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Зрелище за Великден, отново (ГАЛЕРИЯ)

  1. Не само лъжлив е Никола Методиев (без МОНАШЕСКО ИМЕ!?) но е също и КРАДЛИВ КЛЕПТОКРАТ. Всичките му фишеци и камери не могат да покрият недостойните нечисти долни нотариални далавери и магьосничества, продажби на Тиквен Медал ЕРМ и „архонтлъци“ и заграбването от МААрхитектура на САН КИРИКО (кривоСЪДИЕ на кривоСЛАВИЕ ОКО НЕ ВАДИ). А ВИДОВДЕН? МАЙ НЕ ВЕРУЕШ много, а?

  2. „…Къде са разбирателството, тишината, спокойствието между хората?…“ пита тъкмо този, койъо е отговорен за насждане на омраза, студенина, сребролюбие сред паството, което той счита за безсловесно СТАДО. От което го вардят отбор БИЯЧИ. И в което негови верни подгъзници като Зико и местното ПолитБюро водят задължително под строй горките си подчинени зависими заплатаджии чиновници.

  3. „… Колко е необходима любовта. Но къде е днес мирът…“ АМ’ЧИ АКО СИ ИЗБЪРШЕШ ГУРЕЛИТЕ И ПРОГЛЕДНЕШ ОТВЪД СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ДОГМИ И МРАКОБЕСИЕ МОЖЕ И ДА ОСЪЗНАЕШ, ЧЕ СМЕ ВЕЧЕ 2018 И ЧЕ ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ФУНКЦИОНИРА ИНТЕРНЕТ, В КОЙТО ИЗПЪКВА МНОГО ПОЛЕЗНИЧЪК google – питай гууглето и остави задължителното „веро“учение в държавното общо образование на мира. Утешавай се със златни накити и „архонтЦи“ и попадии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.