Подтепето

гласове

25 Сеп, 2017

Бойко поздрави Ангела от Пловдив

Пожелавам й да състави бързо правителство, тъй като Европа има нужда от това, заяви премиерът

Борисов: Всяка сутрин се събуждам със CNN, да видя какъв надпис върви

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави от Пловдив Ангела Меркел за изборната победа на вчерашните парламентарните избори в Германия и й пожела да състави бързо правителство, тъй като Европа има нужда от това. Поздрави и на Ангела, и на Зеехофер. Техните партии направиха за четвърти пореден път убедителен резултат. Иначе проблемите там ги има като във всяка една държава- и с крайнодесните, и с останалите формации. Но в Германия хората са доста прогнозируеми, каза по повод вота в Германия премиерът.

После се спря на международната ситуация и определи света като „доста разклатен”  в момента.  Удивлявам се на това, което се случва в Корея. И че това не е първа, втора, трета и последна новина всеки ден по телевизията. Летят бомбардировачи, изтребители, вкарани са руски, китайски, американски формирования от най-висок клас. Това или трябва да свърши, или ще доведе до такава развръзка, че… На пръв поглед на нас ни се вижда далече, но това ще е фатално и за Европа. Защото когато стане криза отвъд океана или някъде другаде далече, веднага се отразява и на Европа. Помните финансовата криза. Всъщност тя най-тежко се отрази на Европа. В другите държави, които имат вертикално управление, много по- централизирано се справят с такива кризи, докато при нас много по-бавно и трудно се реагира, заяви Борисов.

Той се надява, че този конфликт ще се реши на масата на преговори. Защото ако се превърне във военен, ще е нерешим. От такъв конфликт победител няма да има, когато от едната страна вървят учения на руски и китайски формирования, а от другата летят американски и японски изтребители. И съм изключително разтревожен. Всяка сутрин се събуждам със CNN, да видя какъв надпис върви, каза още за напрегнатата ситуация в света министър-председателят.

Няма направени коментари
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

25 Сеп, 2017

Борисов и Гергов стиснаха ръце

Не вярвам да има такъв идиот в държавата, който да мисли, че съм тук, за да си стоплям отношенията с някого, заяви премиерът

Министър- председателят: Няма да е европейско да дойда в панаира и да кажа „Гергов да не е до мен”

Бойко Борисов и Георги Гергов си стиснаха ритуално ръцете днес, на откриването на Есенния международен панаир. Мажоритарният собственик на изложението посрещна премиера още на входа и двамата си подадоха ръце с широки усмивки. Този жест предизвика журналистически въпроси, като единия от тях бе дали днешната визита на министър-председателя няма да се приеме от мнозина като знак за затопляне на отношенията му с Георги Гергов и БСП. Не вярвам да има такъв идиот в държавата, който да мисли, че ...

» повече