Зам.-министърът на здравеопазването навестява УМБАЛ „Свети Георги“

Под небето

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски,  ще участва в заключителна пресконференция на 21 декември, на която ще се отчете изпълнението на дейностите по проект „Създаване на високотехнологичен център за образна диагностика на онкологични заболявания в УМБАЛ „ Свети Георги” ЕАД, Пловдив”.

Събитието ще се проведе в УМБАЛ „Свети Георги”, гр. Пловдив от 11.00 часа,  Административен корпус, 10-та аудитория. Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването, по схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации”, финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., с общ бюджет 147 млн. лв.

Проектът в УМБАЛ „Свети  Георги“ се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. 

Общата стойност на проекта е 22 932 682,82 лв., от които безвъзмездната финансова помощ от ЕФРР е 19 197 025, 47 лв.

Поканени на заключителната пресконференция са представители на централната и местната власт, членове на борда на директорите на лечебното заведение, медицински специалисти, болничен персонал и др.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.