Търсят кръводарители за петима пациенти на Клиниката по изгаряния в УМБАЛ “Свети Георги”

Под небето

Пострадалите са четирима мъже и една жена, с изгаряния от 25 до 82%

Кампания за кръводаряване в полза на петима свои пациенти инициира Клиниката по изгаряния, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ “Свети Георги”. Това съобщи началникът на клиничното звено д-р Господин Желев.

Петима от пациентите – четирима мъже и една жена, са с тежки изгаряния и различни съпътстващи травми и се нуждаят от преливане на кръв и кръвни продукти няколко пъти в денонощието. Сериозността на термичните им наранявания варира от 25 до 82%. 

Доброволците могат да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология (РЦТХ) на бул. „България“ № 234 Б и в разкрития подвижен екип на РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66, като съобщят, че дарената кръв е в полза пациенти от Клиниката по изгаряния на пловдивската университетска болница. Кръводаряването може да стане в часовете от 8:00 до 18:30 ч. в Центъра на бул. „България“ №234 Б и от 8:00 до 14:30 ч. при екипа на РЦТХ, който е на 1 ет. в Хирургичния блок.

За пациентите може да се дарява кръв и в Отделенията по трансфузионна хематология на многопрофилните болници в Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик, съобщават от Районния център по трансфузионна хематология.

През почивните дни – събота и неделя, желаещите да дарят кръв могат да направя това единствено в основната сграда на Районния център по трансфузионна хематология – гр. Пловдив, който се намира на бул. „България“ №234 Б, във времето от 9:00 до 15:30 ч., съобщиха от РЦТХ.

Допълнителна информация за кръводаряване може да се получи от 
Районния център по трансфузионна хематология на следните телефони: 032 904 450, 032 904 451 и 032 60 26 93.

Семействата на пострадалите и екипът на клиниката изказват предварително благодарност и признателност на всички хора, които ще имат възможност да дарят кръв.

Споделете ни във:

1 коментар за “Търсят кръводарители за петима пациенти на Клиниката по изгаряния в УМБАЛ “Свети Георги”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.