ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияИзбор на редактораМненияНовини

Съюзът на издателите: Журналисти и медии не могат да бъдат сплашвани

Съюзът на издателите в България, част от който е Под тепето, остро осъжда всеки опит за натиск върху журналисти и медии. От СИБ излязохме с официална декларация във връзка с изразени от акционери в „Исторически парк“ позиции:

Акционерите в „Исторически парк“ дадоха пресконференция, на която открито заплашиха медиите и журналистите, дръзнали да разследват дейността на компанията. Те дори поискаха всички да се извинят на основателя на компанията Ивелин Михайлов, срещу когото има множество сигнали в МВР, прокуратурата и НАП.

Във връзка с това Съюзът на издателите в България изразява остро несъгласие с опитите да бъдат сплашвани журналисти и медии. В България всеки, който се чувства оклеветен от публикация или излъчено предаване, може да се обърне към съда, за да докаже правотата си. Всяко друго действие е посегателство срещу свободата на словото и срещу правото и задължението на журналистите да публикуват факти и да разследват явления в обществения живот.

Издателите от Съюза ще реагират срещу всеки опит върху обществено значими теми да бъде наложено чрез заплахи медийно мълчание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина