Служители на „Пътна полиция“ ще работят в Центъра за управление на трафика

Градът Криминале Новини

По разпореждане на директора на ОД на МВР-Пловдив

Ст. комисар Балев взе участие в работна среща, свързана с пътната обстановка и мерките за обезпечаване безопасността на движението в града, инициирана от общината

Работната среща се проведе по покана на заместник-кмета по транспорта Тодор Чонов в сградата, където се помещават Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“ и Център за управление на трафика. На демонстрацията на техническите възможности и процеса на работа на двете системи присъстваха и представители на сектор „Пътна полиция“ – началникът гл. инспектор Йордан Милушев и инспектор Георги Димкин.

Участниците в срещата изразиха взаимната си удовлетвореност от традиционно добрата комуникация и тясното сътрудничество между полицията и общината в усилията за създаване на максимални условия за пътна безопасност в областния град. Единодушно бе и мнението, че партньорските и колегиални взаимоотношения са важен гарант за успешното разрешаване на всички възникнали въпроси и проблеми в тази насока.

По време на разговорите се обсъдиха различни мерки за намаляване на пътния травматизъм,  начини за облекчаване на трафика и предотвратяване на зачестилото замърсяване на пътното платно от значително разрастващата се строителна дейност в Пловдив. Акцентира се и на общите възможности за противодействие срещу грубите нарушения на правилата за движение от страна на шофьорите с особено внимание към  случаите на спиране на автомобили в зоната на автобусните спирки и допълнително затрудняване движението на градския транспорт.

В рамките на срещата бе постигнато съгласие и по разпореждане на директора ст. комисар Балев предстои от сектор „Пътна полиция“ да бъде определен служител, който да използва специално обособено работно място в Центъра за управление на трафика. Той ще има задача своевременно да подава към оперативните дежурни части на сектора и шестте районни управления получената от видеокамерите информация за възникнали катастрофи, затрудненията в трафика и нарушенията на Закона за движение по пътищата. С така създадената организация се цели максимално бърза и адекватна реакция от разположените в града полицейски екипи за  поддържане на спокойна и безопасна обстановка по пътната мрежа на Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.