АктуалноГрадътЗабравеният град

Спомняте ли си тези сладкарници?

Виртуалният гид на Пловдив LOST IN PLOVDIV ни припомня част от любимите пловдивски сладкарници, които вече не съществуват

Може би допреди 30-ина години по-голямата част от тортите и за делник, и за празник, си ги приготвяхме основно у дома. Ходенето на ресторант или сладкарница си беше истинско преживяване, особено за децата, а пийването на кафе и безалкохолно навън не бе ежедневие, а цяло събитие. Затова и не е чудно, че пловдивчани с най-хубави чувства си спомнят за кварталните местенца, където са се разтушавали от ежедневието и са подслаждали живота си.

В предишен текст откроихме някои от най-запомнящите се централни сладкарници и техните специалитети, но в коментарите в социалните мрежи мнозина от вас сами ни разказаха за други фаворити, които също заслужават да бъдат споменати като незабравими сред малко по-голямото поколение.

Фани Николова си спомня за малката сладкарница Роза, която се е намирала на ъгъла на Главната с улица Отец Паисий. Там продавали най-хубавата боза в Пловдив, а Ангелинка Умурска добавя, че толумбичките също били превъзходни. По това време вкусната напитка се предлагала за около 10 стотинки.

До Халите пък била Хавана-та със страхотни петифури към кафето. А то самото било на цена от едва 11 стотинки.

Вижте още от култовите места в статията на виртуалния гид LOST IN PLOVDIV

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина