АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Къде да хапнете най-вкусните и евтини калмари в Пловдив?

Лятото може и да свършва, но морските дарове винаги са една от най-предпочитаните храни. Не е нужно да палите колата за разходка до Гърция, за да похапнете вкусни калмари този сезон, защото си открихме едно местенце в Пловдив, където ги приготвят също добре, а и цените са съвсем приемливи.

За ресторантите около Гребната база под тепетата имаме вече статия, в която сме откроили няколко заведения, където може да похапнете след традиционната неделна разходка. Истината е обаче, че част от тях са в по-високия ценови диапазон.

Ресторант „Гребеца” е емблематично място с 20 годишна история, спечелило във времето много верни клиенти, които го избират не само заради вкусната храна, но и заради топлото отношение и винаги добро посрещане. Кухнята е интересен микс от традиционни български рецепти и подбрани европейски ястия, но за приготвянето им готвачите залагат изключително на родните продукти. Там може да похапнете калмарите в бейби вариант със сушен домат и върху канапе от листни салати, или пък с лимонена еспума. Цените са около 20 лв.

Друг вариант е Миконос, чиято атмосфера напомня на местните гръцки псаротаверни, където рибните деликатеси се приготвят с размах, а октоподи, калмари, скариди, раци се сервират по най – различни начини. По – голямата част от суровините са директно внесени от южната ни съседка, а останалите – от местни производители. Тук калмарите може да са на скара, на тиган, или пък фритирани с манго сос и сусам. Всички са приготвени перфектно и вкусно, но цените са над 25 лв. на порция.

Има възможност обаче, при която да похапнете хем отлично приготвени калмари, хем – под 15 лв и то в района на Гребния канал. Точно по този начин ще ви ги сервират в ресторант Nettuno, на самата бариера до кортовете на Локомотив.

Дълги години на това място се помещаваше кафе-бистро Металика, но от известно време – го превърнаха в уютно заведение с доста добро меню. Обслужването е любезно, а калмарите – крехки и се топят в устата!

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина