АктуалноИзбориНовини

ЦИК: Най-ниска избирателна активност от 1989 г. насам

На вчерашните парламентарни избори беше регистрирана най-ниската избиртелна активност в България от 32 години насам. Това става ясно от данните на ЦИК при обработени над 99,9% от протоколите.

„Гласувалите са малко над 2,5 милиона души, така че определено мога да кажа, че това са парламентарните избори с най-ниска избирателна активност от всички провеждани от 1989 г. насам“, заяви Цветозар Томов от Централна избирателна комисия.

„Аз не се ангажирам с това да твърдя кой ще влезе и кой няма да влезе в следващия парламент. Това решава ЦИК. Въпреки това, има следващи фази, които още не са преминали“, отбеляза говорителят на ЦИК.

Томов обясни, че предстои второто въвеждане на протоколите от екипите на Информационно обслужване. След това ще се направи сравняване на резултатите от двете въвеждания и анализ на несъответствията навсякъде, където има разлика.

„Във всяка от тези фази е възможно да има частична промяна на изборния резултат. На теория има всякакви вероятности“, каза той.

С оглед на гласовете, събрани от партията в чужбина, Цветозар Томов не изключи възможността и „Има такъв народ“ да влезе като осма формация в новото 48-о Народно събрание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина