АктуалноГероите на деняИзбор на редактораКриминалеНовини

Бдителни младежи, сигнализирали за пожара на Бунарджика – ВИДЕО

Да запалиш живо дърво: Младежка небрежност или вандалски акт?

Пловдивските огнеборци за пореден път се сблъскаха с безотговорността на подрастващите в събота. Както ви съобщихме Младежи подпалиха дърво на Бунарджика. Група тийнейджъри хвърляли пиратки в основата на дървото, а сигналът е подаден от други младежи, които са забелязали димящото в основата си дърво.

Подателят на сигнала е пловдивчанинът Константин Дичев, който се разхождал на хълма заедно с приятел. Двамата мъже решили да минат по алтернативен стръмен участък, използван за спускания от байкъри.

Младежите забелязали дим и усетили миризма на изгоряло. Между двете водохранилища на хълма се натъкнали на горящо в основата си дърво. Подали сигнал на пожарната.

Преди да пристигнат екипите на огнеборците, на помощ им се притекли момчета с велосипеди, които използвали бутилките с питейна вода, за да се опитат да загасят огъня.

По думите на очевидци, малко по- рано през района преминали тумба тийнеджъри, чули се гърмежи от пиратки. Явно, за да се забавляват, децата са пуснали пиратките в кухините в основата на дървото, без да си дадат сметка за последиците от своята постъпка.

Гасителните действия на огнеборците продължиха до смрачаване.

Минувачи, които използват алеите на хълма за отдих, възмутено коментираха, че безотговорни са действията и на децата, и на техните родители.

Недопустимо да се хабят сили и ресурс заради подобен акт, който най-вероятно ще остане безнаказан.

Похвално е поведението на младите мъже, проявили наблюдателност и сигнализирали на тел. 112. Благодарение на тях и бързата намеса на огнеборците, хълмът се размина с огромно бедствие!

Честта да изпратят 2023г. и да посрещнат новата 2024г. на работното място се падна на огнеборците от Четвърта смяна на РДПБЗН Пловдив.

В празничната нощ за сигурността и спокойствието на жителите на населените места в областта ще се грижат 87 огнеборци под ръководството на инспекторите; Панайот Чипилски и Димитър Хаджиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. От тия нищо няма да излезе и като пораснат. Боклуци са си и ще останат такива. Но не всички са като тях, тези другите имам предвид, които са сигнализирали. В такива като тях трябва да ни е надеждата за бъдещето.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина