АктуалноГласовеМненияПод ножа

Удоволствието да рушиш…

Вандали счупиха нов атракцион на Бунарджика   

Таня Грозданова

Само ден успяха да се порадват деца и родители на най-новия атракцион в реновиращата се част на парк Бунарджика. Няколко часа след монтиране на цветната площадка с топките в зоната с батутите, „съвестни граждани“ се насладиха на удоволствието да изкъртят част от съоръжението.

„Благодаря на „съвестните граждани“, които се постараха да изкъртят все още неоткрития атракцион на Бунарджика! Децата успяха да се по радват само ден..“, коментира районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов, който е натоварен с изпълнението на проекта за реконструкция.

Изкъртената топка е изработена от устойчив метал и е покрита с противоударна материя, според европейските изисквания за безопасност. Никак не е лека, уточни Стаменов пред репортер на Под тепето.

Той припомни, че зоната се води все още „строителна площадка“ и по принцип достъпът там е ограничен. Въпреки това мястото е особено притегателно за пловдивчани с подобренията, които привличат все повече посетители, но сред тях има и такива, които не идват, за да се наслаждават.

За целия хълм Бунарджик има готов проект за видеонаблюдение, също така в тъмните часове има дежурен патрул, тъй като дори все още е със статут на строителен обект, каза още райкметът. Тук говорим за малко гражданско самосъзнание.

Хората от квартала логично задават въпроса: „Дали е нормално до всяко новоизградено съоръжение да се слага охрана или просто е необходимо да си възпитаваме добре децата, за да не се получават такива безобразия?“

Удоволствието да рушиш си има медицинска психиатрична диагноза.

Един приятел казваше, че ако успеем да преобразуваме разрушителната сила на българина в работна енергия, то тунелът под Шипка ще бъде изкопан на ръка за един ден. И беше абсолютно прав!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

15 коментари

  1. Само едно не разбирам от горните злобнаво-дребнави коментари: какво общо има между вандалшината (въпрос на граждансо съзнание) и това дали разрушеното е красиво, умно, евтино, или направено добре (въпрос на вкус и/или на лично мнение). Като ви чете човек ще рече, че понеже е грозно, значи е окей да се валндализира? Това отнася ли се за други неща? За градинки? За нечия прическа? За вашата кола? Ей, колко не намясто май е разпределено това роптаене. Ама карай, стана време за обяд, на кой му пука, нали?

  2. тя тази строителна площадка ше е до 2345 година хахаха ва еа в архитектите дебилни…колкото за хулиганската мега джи постъпка – свихте 2 000 000 лева за тези топки – значи имате голям фонд -щети , няма се плашите хахахха

  3. Нищо „прекрасно“ няма в това да се циментират / бетонирВат / „ОБЛАГОРОДЯВАТ“ квадратури, които могат да си останат ТРЕВНИ площи.
    Из градините, парковете, тепетата СПРЕТЕ ОБЛАГОРОДЯВАНИЦИТЕ, ваш’та мамка!

  4. Площадката е прекрасна. Измислена разумно и добре. Защо трябва в злобата патриотична да рушим всичко. Има двама, които работят добре това са кмета на централен и кмета на Тракия. Нека мислим и гласуваме за хора, които работят. Стига партии. Нека се поучим от Бургас – целият град като един гласува за кмета си. Стига партии – да избираме човеци работещи и милеещи за кметството си. Нека изберем доброто от всички партии. Нека изберем хора.

  5. ИнДжинеринК Иб. Тотев, мамин ИМПЕРИАЛист е забранил ‘секакви архитекТурски и градоРАЗстройствени проекти във Филибето да му се пречкат на схемите за забогатяване. А под предлог за „облагородяване“ (мръсна дума, няма какво да му облагородяваш на нещо, което си е достойно!) ни се струпаха какви ли не изг7зици като колибата до Марица . . .

  6. Така наречения „атракцион“ е „гола вода“ …
    Може би в духа на невероятните фонтани. Единственото усещане като го посетиш с децата си е за липса на всякаква идея за благоустрояване на мястото и усилено усвояване. Има 3-4 пейки за сядане, а качеството на всичко останало е под всякаква критика. Ами като е строителна площадка защо пускате хората? А къде са ви работниците ? Да не говорим, че на невероятните стълбове за осветление (от 2R разбира се) светят само по два светодиода, другите 2 са за „разкош“. И последно само да питам за един приятел, някой дали е виждал проекти или пак фирмата изпълнител си прави свободни съчинения, в лицето на инж. Йордан Калев ?

  7. рай-кметчето виж си първо евтиното изпълнение и после обвинявай децата – те са просто тестер за некадърната ви работа с цел „усвояване“

  8. Какъв е този безмозъчен атракцион? за какво се ползва, мисля че вандалите добре са им показали, че е станало недуразомение и атракциона трябва да бъде закрит преди да се открие

    1. Отидете да видите отракциона и колко зеца го ползват, ако не е имало такива анракциони когато Вие сте били детесега има,децата ги харесват възрасните, на койткоино става ясно какво е товасъщо!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина