ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Празнична архитектурна обиколка сред модернизма в Пловдив преди Коледа

В края на 2019-а – годината на Баухаус, годината на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC и годината на българските модерни архитекти, завършили в Германия – екипът на фондация „Български архитектурен модернизъм“ подготвя празнична архитектурна разходка под тепетата.

В партньорство със сайта Под тепето, екипът историци на изкуството – Васил Макаринов и Теодор Караколев ще разходят пловдивчани сред някои от най-знаковите обекти в града, построени между двете световни войни. Ще се акцентира както на работата на завършилите в Германия пловдивчани, така и на някои интересни обекти от промишлената архитектура.

По време на разходката ще може да чуете и плановете на екипа за предстоящата 2020 година, свързани именно с наследството на индустриалната архитектура от първата половина на XX век.

Обиколката ще се проведе на 23 декември, понеделник. Начален час – 13:00 часа. Сборен пункт: Пред бар „Котка и мишка“ в Капана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

    1. Баш Халите намериха да тактисат като символ на сбъркана „модерност“ недоучилите многознайници…
      Срам и позор почти както събарянето на КУДОГЛУ. Даже „хали“ вече не са, зала = ХАЛЛЕ, а сергиджийство на дребно, ама на много дребно.
      Скопие ревностно пази (опази въпреки катастрофалното земетресение) всички турски масиви.

    1. „…По време на разходката ще може да чуете и плановете на „екипа“ за предстоящата…) УРА!
      НАЙ ПОСЛЕ!
      (#КОЙ ПЛАЩА, на „екипа“ мислиш?)

      1. От „инджинеринга“ на Маминия ИМПЕРИАЛист насам мнозина квалифицирани, правоспособни пълноправни членове на пловдивската архитектурна КОЛЕГИЯ ГЛАДУВАТ.
        Тия двамата да се загащят и да спрат да цицат ресурсо.
        СТИГА КАЛИНКИ.

        1. Който „Арх“-краставичар желае – може да му иде на „Сборен пункт“ (без ул. № =длъжни сте да го знаете!) за да му продаде КАЛИНКАТА съответните краставици

  1. Фместо …“празнична архитектурна разходка…“ в работен ден в 13:00 часа нахалните КАЛИНКИ да вървят да се поограмотят и да постигнат някакво образование (поне АМТИ + И + Циркаджилък) та чак тогава да се пъчат, перчат, проповядват и ПОУЧАВАТ блестящата пловдивска архитектурна Колегия.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина