ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеКварталиНовини

КАСАПИ – най-старият ресторант в квартал Коматево

Източник: Lost in Plovdiv

Историята на популярното заведение започва далеч преди отварянето и преобразуването му в Касапи в началото на тази година. Самата сграда е построена  през 1952 г. от жителите на три села и е предоставена на местната общност за превръщането ѝ в първия ресторант в общината. Оттогава това е пространството в квартала, където всеки може да празнува най-големите си радости в живота, да се срещне с приятели, или просто да се наслади на добро месо на скара.

Когато решава да възроди идеята, собственикът, който също е родом от квартала, винаги е целял да запази концепцията и традицията да се събират хора около дълги дървени маси и да се хранят заедно, да се сервира качествено месо и всяка вечеря да се превръща в преживяване. Затова и не се учудвайте, че редом до по-гурме презентации и осъвременени предложения, винаги може да усетите вкуса и на рецептите от старите тефтери така, както са ги приготвяли преди повече от половин век. От личен опит може да потвърдим, че татарското им кюфте е сочно и отлично овкусено, буквално разтапяйки се по вкусовите ни рецептори.

Целият екип на заведението е искрено отдаден на  идеологията за чисто, сухо зряло, качествено месо, следователно всичко, което се сервира, независимо дали е свинско, телешко, патешко, пържола или кайма, е отлежало/зряло на сухо в специалната 24m3 камера – единствената толкова голяма в цяла България. Стековете им са легендарни и вероятно, ако искате да опитате само едно нещо оттам – доверете се на място да ви препоръчат!

Асортиментът им отпред на витрината е най-богатият в Града под тепетата, а зареждането е от местни, еко, сертифицирани ферми, от които се избират най-добрите породи за производство на месо. Консумацията в ресторанта е впечатляваща, а най-предпочитаният избор на гостите им е телешкото. В случай че спрете избора си на вносните видове, може също да сте уверени, че те се доставят пресни при специални условия на превоз и съхранение. Други често избирани ястия са предложенията със свинско месо, от което също има изключително голям избор и отново всичко се приготвя на място и се разфасова от касапите в ресторанта.  Гарантираме, че менюто на ресторант Касапи е истинско пиршество за ценителите на месните продукти, а в съчетание с отлично подбраната винена листа определено ще задоволи и най-изисканото небце.

Касапи е и перфекното място за всички семейства с деца, тъй като детският им център е огромен, просторен и винаги с аниматори на разположение, които забавляват малчуганите и правят престоя на родителите още по-приятен. Това позволява и отпразнуването на всякакви лични поводи за малки и големи. Само девет месеца след откриването си това е предпочитаното място в града, особено за честване на детски рождени дни, тъй като персоналът е изключително отворен към всякакви вид дейности и занимания – от класическите игри с обичаните герои от анимационните филмчета до организирането на всякакъв вид крафт работилнички, арт занимания и кръжоци.

През топлите месеци гостите могат да се насладят на зеленината на огромна градина, разположена в естествен парк, а самият интериор е разделен на няколко зали и позволява провеждането на най-различни събития. Често на място се организират и музикални вечери, като целта им е да провокират с интересни и различни гост-изпълнители и дори ди джеи.

Гарантираме, че менюто на ресторант Касапи е истинско пиршество за ценителите на месните продукти, а в съчетание с отлично подбраната винена листа определено ще задоволи и най-изисканото небце.

Източник: Lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и… More »

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина