ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиНовини

Затвореният участък на Брезовско шосе тормози и пешеходците

Сигнал до Под тепето подадоха работещи в обектите около и след затворената отсечка на бул. „Брезовско шосе“, където продължава работата по последния участък от реконструкцията на пътя, попадащ в парцел с археологически комплекс. Припомняме, че ремонтът на пътя е част от т. нар. Голям воден проект на Пловдив.

Пак затварят Брезовско шосе

Излиза, че да си пешеходец в тази част на район „Северен“ е доста трудно, направо опасно. Тротоарите, където ги има, са блокирани с контейнери, химически тоалетни, коли, ниски клони на дървета и дупки. На пешеходците се налага да минават между смрадта на контейнерите за боклук и химическите нужници, да вървят по шосето и тук-там да упражняват патешко ходене под ниските клони.

Шофьорите са принудени да обикалят по-малките улички зад складовете, градският транспорт няма как да продължи в тази посока.

За много от работещите в околните обекти ходенето пеш е единствен начин да се доберат до работното си място. Състоянието и липсата на тротоари обаче прави придвижването небезопасно и предполага инциденти.

„Подадохме жалба към Общината“, разказва жена, работеща в ИЗК „Марица“. „Казаха ни, че ще чакаме отговор по жалбата поне още месец. Служителката на телефон 032622550 (ОП „Организация и контрол на транспорта“) отказа дори да се представи“.

Снимките са от днес в 7:40 сутринта, когато строители по ремонтирания участък все още е имало.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Едва ли изровената археология там представлява някаква ценност за някой друг, освен за самите археолози. А за подмяната на едни тръби, патетично наречено “воден цикъл” да не говорим. В Пловдив за това са нужни десетилетия.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина