ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБългарияВластИзбориНовини

Коя е Горица Грънчарова-Кожарева?

Горица Грънчарова – Кожарева, заместник-председател на Сметната палата у нас бе посочена от държавния глава Румен Радев за служебен министър-председател днес. Тя има задачата да състави кабинет, който да управлява страната до поредните предсрочни парламентарни избори наесен, а и след тях – до излъчването на редовно правителство. Припомняме, че при предишните извънредни избори т.г. Горица Кожарева отказа да бъде служебен премиер.

Така тя става втората в демократичната история на България жена служебен премиер. Първата и единствена досега – Ренета Инджова, е назначена за първия служебен министър-председател на страната от президента Желю Желев и е начело на кабинета от 17 октомври 1994 г. до 27 януари 1995 г.

Коя е Горица Грънчарова-Кожарева? 

Горица Грънчарова – Кожарева е родена на 9 април. Магистър е по специалност „Счетоводство и Контрол“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Свищов.

През годините е заемала позиции на ръководител Одитно отделение, извършващо финансови одити, одити за съответствие при финансово управление и одити на изпълнението и ръководи работна група за изработване на частта „Одити за съответствие“ на Наръчника за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитна дейност на Сметната палата; член на Консултативния съвет на Сметната палата; главен експрерт в НАП; управител – офис НОИ на СИБАНК АД; зам.-главен счетоводител в Булгаргаз; управител в ТС Банк АД; счетоводител в ДЗИ.

През 2015 г. е избрана от Народното събрание на Република България за Заместник-председател на Сметната палата, където ръководи Одитни дирекции Финансови одити, Одити за съответствие при финансовото управление и Одити на изпълнението, включително на средства от Европейския съюз; Председател е на Комисията по професионална етика към Сметната палата; Координатор на дейността и връзките на Сметната палата с Борда на одиторите за НАТО.

Участва в дейността на международни професионални организации на ВОИ и техните работни структури:

  • Международна организация на върховните одитни институции – ИНТОСАЙ;
  • Европейската организация на върховните одитни институции – ЕВРОСАЙ;
  • Контактен комитет на ръководителите на ВОИ и на ЕСП.

С решение на Народното събрание от 20 януари 2023 г. е избрана за изпълняващ длъжността председател на Сметната палата.

С решение на Народното събрание от 7 юли 2023 г. е определена да изпълнява провомощията на председател на Сметната палата (Цветан Цветков) до избора на нов председател (Димитър Главчев), когато отново заема поста заместник-председател.

От 8 април 2024 г. е определена за изпълняващ правомощия на председател на Сметната палата за периода от назначаването на Димитър Главчев за служебен министър-председател до неговото освобождаване.

Сега следва в двумесечен срок Радев да насрочи новите избори. Най-близката възможна дата за тях е 6 октомври, но е възможно президентът да отложи с няколко дни насрочването и то да е за 13 октомври.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Името ми, Изабела Самуел След 12 години брак, съпругът ми и аз имахме голямо неразбирателство по един или друг начин, докато той най-накрая ме напусна и се премести в Калифорния, за да бъде с друга жена. Имах чувството, че животът ми е свършил и децата ми си мислеха, че никога повече няма да видят баща си. Опитвах се да бъда силна само към децата, но не можех да контролирам болката, която измъчваше сърцето ми, сърцето ми беше изпълнено с мъка, съжаление и болка, защото бях наистина влюбена в съпруга си. Мисля за него всеки ден и нощ и винаги ми се иска той да се върне при мен, бях наистина разстроен и имах нужда от помощ, затова потърсих помощ онлайн и попаднах на уебсайт, който предполага, че д-р Апата може да помогне на бившия си бивш да се върне. Така че почувствах, че трябва да опитам. Свързах се с него и той ми каза какво да правя. Направих го и тогава той ми направи любовна магия. 48 часа по-късно съпругът ми наистина ми се обади и ми каза, че много му липсват и децата, толкова невероятно!! И така, той се върна онзи ден с много любов и радост и се извини за грешката си и болката, която причини на мен и децата. Бракът ни беше по-силен от преди, благодарение на д-р АПАТА. Той е толкова могъщ и реших да споделя историята си онлайн, че д-р Апата беше истински и могъщ магьосник. Винаги ще се моля тя да живее дълго, помагайки на децата си във времена на нужда, ако сте тук и имате нужда от бивш обратно или съпругът ви се е преместил при друга жена, спрете да плачете, свържете се с това мощно колело за правопис веднага. Ето неговия имейл адрес за контакт на: {[email protected]} или WhatsApp / viber чрез неговия контакт по-долу (+447307347648) Благодаря ви, д-р Апата.

  2. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина