ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораНовиниОбщина Пловдив

Общината организира конкурс за нова сграда на Математическата гимназия

„Какъв ще бъде проектът за нова сграда на Математическата гимназия? Отговор на този въпрос ще даде конкурс, който ще обявим в най-скоро време“. Тази заявка даде кметът на Пловдив Костадин Димитров днес. В края на миналата седмица стана ясно, че общината ще получи по програмата на Министерството на образованието общо 33,5 милиона за три нови училищни сгради- МГ, „Княз Александър I“ и „Патриарх Евтимий“. За всяка една от тях са предвидени по 7,5 милиона лева, като и администрацията ще се спре на проекти и за трите след конкурси.

“ Трябва да е ясно обаче, че тук говорим за точно определени средства. Затова конкурсът за Математическата и за двете други училищни сгради трябва да се съобрази с нашите очаквания“, подчерта Костадин Димитров.

Кандидатите в процедурата ще имат срок за изготвяне на проектните си предложения между 30 и 60 дни. Ще се търси основно функционално решение, а не толкова визуално. Затова няма да има изисквания дори за визуализации на проектите. От общината заявиха, че няма да търсят мегаломански проекти, които не могат да бъдат реализирани. Конкретно Математическата гимназия ще се прави на етапи, като тези 7,5 милиона лева са само за първия етап от проекта.

„МГ е цел в пълен мащаб, затова не искаме да скачаме в нереализуеми проекти. Искаме провеждането на кратък конкурс, който да пуснем бързо. Трябва да хванем линейните графици и за трите училища, като гледаме крайната дата за реализиране на проектите, за да не губим нито един лев. Спечелилите конкурсите ще имат възможността да проектират сградите“, добави Костадин Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

3 коментари

  1. Като закрият МЕТАСТАЗИРАЛИЯ Филиал на Консерваторията за Народна Музика и Танци АМТИ на Диамандиев – така както в САЩ се откриват и закриват Колежите според конюнктурата = понеже е ненужна фабрика за безработни „ви’шисти“= се освобождава елегантния комплекс от арх. Виктория Ангелова-Винарова граден преди комунизъма за

    Първа Девическа Гимназия, в който после имаше

    Образцова Прогимназия с Учителски Институт

    ЗА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ГРАДА

    = МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ =

    (ДА СЕ ВЪРНЕ И У-ЩЕ „ЛИРИЛ НЕКТАРИЕВ“ В ЦЕНТЪРА. ЗАГРАБЕНО ОТ РАДИО-ТЕЛЕВИЗИОНЕН (?!?) ЦЕНТЪР – НИКОЙ НЕ ИМ СЛУША РАДИОТОЧКИТЕ… ДА ИЗЧИСТЯТ ОТ ТЕПЕТО ТЪПИТЕ „АНТЕНИ“ АМА ДО СКАЛА – НИКОЙ НЕ ИМ ПРИЕМА „СИГНАЛА“)

  2. Частната фирма НОВАК (продажби Хонорис Каузи и „ви’шо“) с безбройните ПРЕхабилитирани „професорки“ съсипалои Жълтото Училище а и с АКАДЕМИЧНА НЕЗАВИСИМОСТ“ следва да възстанови на Града комплекса на Първа Девическ Гимназия от арх. Виктория Ангелова-Винарова като се изнесе към …НЕЗАВИСИМА локация.

    Градът вместо да съчинява ново здание за МАТЕМАТИЧЕСКА Гимназия нека се загащи и си възвърне отнемани през „петилетките“ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИМОТИ КАКВОТО БЕШЕ В САМИЯ ЦЕНТЪР У-ЩЕ „КИРИЛ НЕКТАРИЕВ“ ЗАГРАБЕНО ПЪК ОТ НИКОМУ НЕНУЖНОТО ДЪРЖАВНО РАДИО ПЛОВДИВ / РТЦ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина