ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗелен градИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Ще мият Главната всеки четвъртък

„Имаме напредване в почистването на града, но има още какво да се желае“, обобщи кметът Костадин Димитров след извънредната акция на Чистота през уикенда. И посочи направленията, по които трябва да се работи по-адекватно- чистотата на улиците, разделното събиране на отпадъци, запрашеността. Общината ще предприеме акция по строителните обекти, за които има данни, че са причина за замърсяване на градската среда при извозване на земна маса, както и по местата, на които се образуват нерегламентирани сметища като например това край КАТ. Ще се обърне и специално внимание на големите търговски обекти, които генерират големи количества целулозен отпадък.

„Нужно е не само почистване, но и засилен контрол“, подчерта Димитров.

„Ще обърнем внимание както на индустриалните зони във всички райони, така и върху гражданите. Ще организираме патрули от инспектората по кварталите. Хората трябва да знаят, че има ясни регламенти, които следва да бъдат спазвани“, включи се в темата и зам.-кметът с ресор Екология Иван Стоянов. Той посочи, че в последните дни са констатирани няколко нарушения с нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в района на Овощарския институт от жители на села от Родопската яка.

„През уикенда предприехме еднократна акция, но ще я продължим ежедневно. Планирали сме цялостно измиване на града в рамките на месец, когато времето го позволи. Имаме намерение да стартираме и ежеседмично миене на Главната, когато температурите дават тази възможност. Този ден ще е всеки четвъртък“, съобщи Иван Стоянов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина