ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиКултураНовини

Старият град грейва нощем – ГАЛЕРИЯ

Калдъръмените улици на архитектурно историческия резерват „Старинен Пловдив“ светнаха приказно в петък вечер. Под стрехите на възрожденските къщи се вият гирлянди от лампи.

„Много е красиво“, радваха се преминаващите туристи.

Перлата на втория по-големина град заслужава да свети, единодушни бяха и пловдивчани, излезли на разходка.

Репортер на Под тепето потърси районния кмет на „Централен“ Георги Стаменов за коментар по повод изненадващото осветяване на Стария град.

„Процедурата по проектиране и съгласуване ни отне година и половина, но усилията си заслужаваха. Време беше и Стария град да засияе като Капана“, каза Стаменов.

Райкметът сподели, че снощи е било първото тестово запалване на лампичките.

Има няколко дребни детайли, които ще бъдат изчистени в тези дни, сподели още Георги Стаменов.

По думите му, от идната седмица тази красота ще грее всяка вечер.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

6 коментари

  1. „Процедурата по проектиране и съгласуване ни отне година и половина, но усилията си заслужаваха. Време беше и Стария град да засияе като Капана“, каза Стаменов. 😂😂😂😂😂

    Година и половина за лампички в стария град! Майко мила! Какво да очакваме за обществените тоалетни в стария град? Още 10 години?

  2. Изглежда красиво и определено създава атмосфера, НО:

    1) Прави впечатление как за пореден път понятието Стар град обхваща само улица „Съборна“, което е много далеч от истината. Крайно време е общината да предприеме действия за социализирането и на останалите улици и къщи в резервата, които са не по-малко красиви и интересни.

    2) Като изключим процедурите с МК и НИНКН това поставане на лампички не е особено голямо усилие за общината. Въпросът е кога ще се фокусират върху истински важното от инфраструктурна гледна точка за Стария град, а именно пренареждането на калдъръма по голяма част от улиците, някои от които вече са лунен пейзаж???

      1. Нито в Капана такава изг7зица подхожда (за тридневна чалга-сватба най-много, но после се махат!) – но още по-малко на Трихълмието…

        Показателно доколко принизено е равнището както на О“И“ с Хабилитираната Проф-Директорка, така и на Петканиният Петров случайно докопал НИНКНКНКН – и най-вече на некомпетентния приказлив плиткоумен ГЕРБав Архео-Кул-Турист П.П. Зам- на баскетБОЛНИЯ мозъклия ЗИКО

          1. КИЧ, Жано, кич абсолютно враждебен на възрожденските Съкровища на Града…

            Обаче Начальство Лучше Знает!

            И по-лошо ша става ако оставим чукундурите на власт

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина