ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътМненияНовини

Почина знаковият преподавател в ПУ- проф. Иван Чобанов

Напусна ни емблематичният преподавател в Пловдивски университет проф. Иван Чобанов, съобщиха близки на светилото в Езикознанието. Професорът е починал на 73-годишна възраст вчера.

Иван Чобанов не преподава на студенти от няколко години, но продължаваше до последно активно да се занимава с научна дейност. Професорът бе един от символите на Филологическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски“ и един от най-големите специалисти в сферата на Езикознанието.

„Завърши един скромен и съзнателен живот. Напусна ни скъп човек, за който ще запазим незаличими спомени за благия му характер и обичта му към всички нас, за трудолюбието и всеотдайността му. Неговият жизнен път е пример за нас!“, пишат опечалените близки на проф. Чобанов.

Поклонението ще се извърши на 20 февруари от 10ч. в храм „Свето Възнесение Господне“. Погребението ще се състои в град Съединение, в 12.30ч.

Под тепето изказва искрени съболезнования на близките на проф. Иван Чобанов. Мир на праха му!

Снимка: Уча в Пловдив

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

3 коментари

  1. Бог да го прости! Преподавал ми е.Три пъти ме къса по Езикознание, няма да го забравя, защото се наложи на науча всичко, а на изпита – писмен такъв -предавам работата си, а той пред 200 човека реши да ме препита с въпроси по цялото езикознание.Е това е 6 -ца, която няма да забравя ! Мир на праха му !

  2. Беше мой преподавател по Съвременен български език ! Въпреки сухата материя, той играеше предмета ,по който преподаваше в ПУ, сякаш студентите му бяхме театрална публика ,а той велик артист…. ! Царство му небесно!

  3. Мир на душата на проф. Иван Чобанов! Не само брилянтен учен, но и истински радетел за правдата, за доброто, за човещината! Ще липсва на всички… Най-искрени съболезнования на семейството му!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина