ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Плащаме по 1.50 лв. за Синя зона от 1 май

Слагат автомати за билети за паркинг из центъра

Ще ни таксуват и в събота

Общинарите тръгват на работа с велосипеди и моторчета

Паркирането в Синя зона става 1.50 лв. от 1 май. От тази дата ще ни таксуват и в събота, като платеното спиране в почивния ден ще започва в 10ч. и ще е валидно до 18.30ч. Промяната в часовия график е предвидена заради многото пловдивчани, които оставят колите си в центъра в петък вечер, след излизане на ресторант или клуб. Администрацията не иска да влиза в конфликт с тях и затова прави часовия реверанс.

Вдигането на цените цели намаляване на автомобилния поток в централна градска част, като това 1.50лв. ще е крайната цена с включено ДДС. Към днешна дата паркирането в Синя зона струва левче, ако платите на инкасатор, и 1.20лв. ако пуснете SMS. От 1 май стойността за двата вида разплащания се изравнява. Скоро общината ще монтира и 3 апарата за билети за паркинг, като тези в Стара Загора. На тях ще може да се плаща и за 15 минути престой, като машината сама ще калкулира колко дължите. С монтирането на апаратите ще се промени и работното време на инкасаторите така, че те да бъдат преразпределени за работа и в съботния ден. Няма да назначаваме нови хора, подчертават от общината. Очакваното увеличаване на приходите от Синя зона може да освободи финансов ресурс, с който да бъдат увеличени заплатите на служителите на общинското предприятие.

Усилията за намаляване на автомобилите в центъра ще засегнат и общинските чиновници. Около общината паркоместа за общинари вече няма да има, като дори кметът няма да има право да спира автомобила си там. Вместо места за автомобили, ще има велостоянки. И аз тръгвам с колело. С началото на пролетта ще ме виждате все по-често на велосипед, коментира Иван Тотев. С колела ще се предвижват и много от подчинените му, като около общината ще е позволено и паркирането на мотоциклети, с каквито ще ходят на работа някои общински служители.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина