ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Десни партии подкрепят подписката за намаляване на данъците, инициирана от Славчо Атанасов

Савина Петкова /ДБГ/: Местните данъци са безобразно високи
Пепа Деведжиева /ДСБ/: Не одобрявам политиката на кмета Иван Тотев

Пепа Деведжиева Савина Петкова"Подкрепям подписката за намаляване на данъците  – аз също ще се подпиша под нея". Това заяви в отговор на журналистически въпрос областният координатор на Движение България на гражданите за Пловдив град Савина Петкова.  Подписката, инициирана от Славчо Атанасов и общински съветници от патриотичната формация стартира на 20 април  пред дирекция "Местни данъци и такси" на "Радецки" 18 и на оше шест места в града. "Смятам, че местните данъци са безобразно високи, едни от най-високите в страната", добави Савина Петкова, като уточни, че това е не само нейно лично мнение, но и на структурите на ДБГ в Пловдив.
"Не одобрявам политиката на кмета Иван Тотев",  заяви в коментара си още един лидер на партия от Реформаторския блок – председателят на Демократи за силна България Пепа Деведжиева. По думте й една такава инициатива като подписката може да покаже посоката на вижданията на всички граждани. "Подписката е дело на колегите от Патриотичния фронт, но аз няма да спра никого от ДСБ да я подкрепи – всички, които желаят, могат да го направят", заяви Пепа Деведжиева.
Припомняме, че до отварянето на подписката се стигна след като стотици пловдивчани – както в лични разговори, така и в приемната на Славчо Атанасов заявиха недоволството си от непосилно увеличената в този мандат данъчна тежест. Славчо Атанасов заяви, че поема като ангажимент пред хората това да настоява за намаляването на данъците до нивата им от мандат 2007-2011 г. На тази база и общинските съветници от патриотичната формация внесоха в ОбС предложение за намаляване на данъците. След нейното приключване, подписката също ще бъде внесена в местиня парламент, в подкрепа на това предложение.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина